La marxa de la Setmana de la Dona: el 10 de març, 1.500 veïns solidaris contra el càncer de mama

Per quart any consecutiu, l'Ajuntament de Puçol organitza una marxa solidària dins de la Setmana de la Dona i en totes les edicions la recaptació íntegra ha sigut destinada a la lluita contra el càncer de mama, concretament a l'Incliva, l'institut on la doctora Ana Lluch continua la seua investigació contra el càncer entre les dones joves i també contra el triple negatiu. Enguany, ja s'han aconseguit els 1.500 inscrits… a falta l'última setmana. El diumenge 10 de març, toca lluitar contra el càncer, cadascun a la seua manera.

L'any 2000 naixia l'Incliva, la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de València, sense ànim de lucre i destinada a impulsar la investigació científica dins de l'hospital.

Dels 39 grups i més de 400 investigadors amb què compta la fundació, destaca el treball de l'oncòloga Ana Lluch, catedràtica de la Universitat de València i Cap del Servei d'Oncologia i Hematologia del Clínic, per a qui «És fonamental la investigació, perquè un sistema sanitari que vetle pels seus ciutadans necessita professionals que investiguen i es formen tots els dies. En el cas del càncer de mama, s'estan produint grans avanços i estem aconseguint, si no curar-lo, almenys cronificarlo».

Des que l'Ajuntament de Puçol es va plantejar incloure una marxa solidària per a tota la família dins de la programació de la Setmana de la Dona, es van iniciar contactes amb l'Incliva perquè els diners recaptats es destinaran íntegrament al treball que realitza Ana Lluch.

«I este és el quart any que col·laborem amb l'Incliva i la seua lluita contra càncer de mama», apunta la regidora de la Dona, Mery Cortell. «Hui, la seua investigació se centra en dos projectes, un dirigit a dones joves i un altre centrat en el càncer de mama triple negatiu, que és el pitjor pronòstic a causa de la seua biologia».

Cada any ha pujat el nombre de participants, de totes les edats, que se sumen el matí del diumenge a una festa solidària, on fer una prova a peu és només l'excusa, però l'important és la labor de lluita conjunta contra el càncer.

Amparo Ferrer, coordinadora de les activitats, recorda que «enguany hem preparat 1.100 samarretes i 1.400 bosses amb productes oferits pels patrocinadors per als primers inscrits. Ha sigut una grata sorpresa comprovar que una setmana abans de la prova ja hem superat aqueix número d'inscrits pel que els últims, lamentablement, no podran tindre el detall per part de l'organització, encara que l'important en estos casos és sumar-se al gest solidari».

A data del 4 de març ja hi havia 1.496 inscrits, la qual cosa ha superat de llarg les expectatives. Però el termini continua obert fins poc abans de la prova, de la mateixa forma que seguix oberta la col·laboració directa a través de la fila zero: «Les despeses d'organització no es descompten del recaptat, insistim que tot es dedica íntegrament a la unitat de la doctora Lluch. És més, hi ha empreses col·laboradores que a més dels productes que ens donen per a la borsa del corredor, han enviat un donatiu en metàl·lic per a l'Incliva», finalitza la regidora de la Dona.

Per als inscrits, recordar que la recollida de bosses es realitza el dissabte 9 de març, de 9 a 12 hores, en el Espai Social dels Majors. I la resta, podran recollir-la el mateix diumenge, de 9.30 a 10.45 hores, en el passeig de la Constitució, al costat de la línia d'eixida. I a les 11.00 hores, anem de marxa.

La plaça del País Valencià serà el lloc de concentració per a este esdeveniment solidari, també el punt d'eixida i de meta. I enguany, a més, s'ha organitzat tot el recorregut pel barri antic, perquè siga més còmode i més vistós tant per als participants com per al públic.

El diumenge 10 de març, toca ajudar en la lluita contra el càncer. No faltes.

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual

136-marcha-cancer-2018-2

05 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres