Paz Carceller recull en la Diputació la placa de Municipi Contra la Violència de Gènere

El dilluns 8 de juliol l'alcaldessa de Puçol, Paz Carceller, ha recollit el guardó en la Diputació de València que oficialitza que esta ciutat forma part de la xarxa de 62 municipis protegits contra la violència masclista. El consistori, en formar part d'este grup, es compromet a una sèrie de mesures contra la violència masclista alhora que rebrà beneficis com a subvencions o recursos conjunts.

L'alcaldessa, Paz Carceller, ha recollit la placa que atorga la Diputació de València a cadascun dels 13 nous municipis adherits en la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

Isabel García, diputada delegada d'igualtat, ha entregat este guardó al municipi de Puçol que junt amb uns altres com el de Sagunt, Llíria o Paterna s'han unit a esta associació que ja compta amb 62 municipis. Puçol ha aconseguit formar part gràcies a mesures com un pla d'acció, una regidoria específica de dona i igualtat o estar integrat al Sistema VIOGÈN.

Esta xarxa es va formar en 2018 amb la intenció d'unir recursos i guanyar eficiència a l'hora de combatre la violència masclista. Alguns dels compromisos que adquireix la Vila de Puçol es instruir a membres de la Policia Local i altres departaments del consistori, formar part d'un pla d'avaluació anual de les polítiques aplicades, realitzar campanyes com la de Només sí és sí: Puçol lliure d'agressions sexistes.

A llarg termini, Puçol es compromet a tindre un equip d'atenció a les víctimes amb especialistes en psicologia, treball social i agents amb formació específica per a atendre les víctimes.

Quant als beneficis Amparo Ferrer, responsable d'Igualtat destaca «ajudes econòmiques de la Diputació i de la Unió Europea per a combatre esta xacra, alhora que s'aprofitaran sinergies a l'hora de compartir recursos, informació, metodologies i accions, formar grups de treball o compartir campanyes de sensibilització».

Finalment, l'alcaldessa assenyala que «Puçol prompte mostrarà amb orgull un senyal a l'entrada de l'ajuntament que comunicarà a totes les dones que som un municipi protegit contra la violència masclista».

Informa: Pepe Ripoll | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

364-placa-violencia-3

08 Juliol 2019
FaceBook  Twitter  

Altres