En marxa el programa per a potenciar el dia a dia de persones amb diversitat funcional

El dijous 24 d'octubre es va posar en marxa el Programa Comunitari Psicosocial, dirigit a persones amb diversitat funcional a les quals oferix eines per al seu dia a dia. El programa inclou activitats de dilluns a divendres i alguna eixida mensual els dissabtes al matí. Per primera vegada, en el projecte conjuminen esforços l'Ajuntament de Puçol i la Fundació TAI. Hi ha 10 places disponibles i els interessats han de dirigir-se a l'Àrea de Benestar Social (antiga estació de Renfe) o telefonar al 647 567 783.

«El Programa Comunitari Psicosocial està format per tallers de dinamització psicosocial amb la finalitat de donar resposta a les necessitats de desenvolupament de la personalitat i habilitats bàsiques per al dia a dia de persones amb diversitat funcional», explica Elisabeth Peiró, coordinadora de Benestar Social. «I el perfil dels beneficiaris és molt ampli, ja que va dirigit a persones majors de 18 anys amb diagnòstic de tipus físic, cognitiu, psicosomàtic i neuropatologies».

Per a portar avant els tallers, el programa compta amb un terapeuta ocupacional, un monitor d'oci i temps lliure i personal voluntari.

Entre els tallers oferits destaquen «el de cuina, els de relaxació i massatge, els esportius, el de consciència corporal, el de teatre i taller d'oci i temps lliure», apunta el regidor José M. Esteve. «A més, organitzarem activitats puntuals, com a excursions o visites a la residència de la tercera edat. Este tipus d'excursions seran sempre els dissabtes al matí».

L'horari de les activitats, inclou el dilluns a la vesprada (de 17 a 19 hores, a l'Espai Social La Barraca), de dimarts a divendres al matí (de 9.30 a 13.30 hores, a la Casa de Cultura) i els matins dels dissabtes, en les quals s'alternaran l'aula a la Casa de Cultura amb eixides i excursions.

A este programa s'incorpora per primera vegada la Fundació TAI. Mónica Donnellan, coordinadora de projectes de l'entitat, destaca que este programa «busca millorar la seua qualitat de vida i permetre'ls desenvolupar el seu potencial dins de les seues capacitats. I, sobretot, pretén la seua integració en la comunitat, per això es diu programa comunitari, perquè les persones participants siguen vistes i reconegudes com a membres de la comunitat».

Si vols més informació o realitzar inscripcions en el Programa Comunitari Psicosocial, has de dirigir-te al departament de Benestar Social, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Les places són limitades, per ordre d'inscripció.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

616-taller-psicosocial-1

29 Octubre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres