Una reunió multigeneracional, Construint Igualtat en favor de la dona

Són moltes les associacions, clubs esportius, comerços i altres entitats locals les que han decidit aportar el seu granet d'arena al Mes de la Dona per a reivindicar la igualtat de drets entre gèneres. Entre ells, els diferents tallers que organitza el Departament de Benestar Social, que van unir les seues forces el divendres 6 de març per a ‘construir igualtat’ amb música, teatre i moltes altres activitats.

Fins a cinc agrupacions, que participen en els tallers organitzats per l'àrea de Benestar Social, van tindre passat divendres 6 de març una reunió multigeneracional en la qual cada col·lectiu va dur a terme una activitat pròpia segons la seua especialitat o entorn en el qual «es mou» habitualment.

Així, les integrants de Huit Teatre van fer una xicoteta actuació amb escenografies del teatre realitzat el dijous anterior per motiu de les jornades de la dona, sota la temàtica de l'estètica i amb un missatge clar: la bellesa està a l'interior.

Les alumnes del taller de memòria per a majors, per part seua, van elaborar un cartell en el qual van mostrar la biografia de dones de Puçol que han destacat en diferents àmbits, com són el periodístic, l'esportiu o l'artístic. I, des del taller psicosocial, es van cantar cançons amb contingut igualitari.

Els membres del Centre de Rehabilitació i Inserció Social (CRIS) també van participar en esta jornada d'igualtat, amb una presentació sobre l'evolució del paper de la dona en la societat i la trajectòria d'aquelles que han aconseguit destacar en diferents àmbits, tant a nivell nacional com internacional.

I, finalment, els membres del taller de respir: persones d'edat més avançada que van portar llaços morats i bombons a l'esdeveniment. «Cadascun va treballar en la mesura de les seues possibilitats», assegura Amparo Ferrer, tècnic de Benestar Social: «però tots entorn del tema de la igualtat».

És la primera vegada que es realitza este tipus d'activitat amb la participació de diferents col·lectius en comú i, pel que sembla, es repetirà, «perquè el passem genial i vam tindre de tot: música, teatre, presentacions, murals…», comenta Ferrer, que afig que va ser una manera divertida i diferent de «participar en el Mes de la Dona».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

153-construyendo-igualdad-1

10 Març 2020
FaceBook  Twitter  

Altres