El 29 de juny comença Concilia: un estiu extraordinari de conscienciació i conciliació

Un viatge extraordinari: Pirates per a un món sostenible és el títol genèric de les activitats que ha organitzat l'empresa Auca per a l'Ajuntament de Puçol, dins de la primera edició de Concilia l'estiu, un programa destinat a facilitar que les famílies els pares de les quals treballen puguen deixar als fills —d'infantil i primària— en els col·legis públics de la població, amb una programació especial i respectuosa amb les mesures sanitàries actuals.

Un total de 55 alumnes d'educació infantil i 50 de primària participen en esta primera edició de Concilia, els primers en La Milotxa i els últims en Jaume I, sempre organitzats en un màxim de 10 alumnes per cada monitor, als quals s'unixen els coordinadors i personal de suport per a activitats especials.

L'horari de treball és de 9 a 14 hores, amb una programació base que inclou cada matí una hora de joc cognitiu i experimentació; una altra sessió de 90 minuts centrada en el projecte setmanal i, per descomptat, temps per a l'esmorzar.

«Cinc esparracats i esparracades pirates arriben a la nostra escola d'estiu per a explicar-nos que, a través dels seus viatges per les mars, s'han adonat del gran perill en què es troba el planeta Terra i les persones que vivim en ell»… Així comença l'aventura setmanal, pujats als seus vaixells, buscant illes en les quals descobrir com potenciar el desenvolupament sostenible i tot d'una forma lúdica i divertida.

Però no sols el treball diari estarà organitzat entorn d'una temàtica setmanal, «també tot el referit a l'entrada, eixida, agrupació dels alumnes, neteja, higiene i, en general, tot el projecte Concilia s'ha pensat tenint en compte les excepcionals mesures de seguretat i sanitat que cal tindre en compte en estos moments, evitant la interacció entre grups i usant materials específics per a cada col·lectiu i el seu monitor», recorda el regidor José M. Esteve.

Un bon exemple d'esta organització és la mateixa entrada i eixida dels dos centres educatius, que tenen un horari específic per a cada grup. El dilluns, 29 de juny, primer dia de Concilia, cal ser especialment puntuals amb estos horaris, perquè cal respectar els torns.

En La Milotxa: a les 8.45 entren els de 3r d'infantil; a les 8.55, els de 2n d'infantil; i a les 9.00, els de 1r d'infantil.

En Jaume I: a les 8.50, els alumnes de 3r a  de primària; i a les 9.00, els de 1r i 2n de primària.

Les eixides també seran amb els mateixos grups i la mateixa separació horaria: des de les 13.45 en La Milotxa i a partir de les 13.50 en Jaume I.

«És molt important que els pares no obliden que a l'interior del pati dels col·legis no poden accedir: ells han d'esperar a la porta i, per descomptat, respectant la separació també entre els pares», finalitza el regidor.

Tota la informació detallada sobre el projecte educatiu Concilia, els horaris, les recomanacions sobre vestuari i altres detalls els tens en el PDF adjunt.

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual

pdf-2020 Tota l'informació de Concilia 2020

332-cartel-concilia

27 Juny 2020
FaceBook  Twitter  

Altres