En total, 50 alumnes d'infantil i primària estan gaudint del «Nadal en la Lluna»

Des del 23 de desembre fins al 5 de gener està en marxa Concilia el Nadal en les instal·lacions del col·legi públic Bisbe Hervàs. Un total de 50 alumnes, entre infantil i primària, compten amb sis monitores de grups, dues monitores per a necessitats especials, una persona a càrrec de les mesures Covid i un control minuciós tant en l'entrada (amb gel hidroalcohólic i presa de temperatura) com en les cinc hores que cada matí passen els xiquets en el seu grup bambolla, gaudint d'activitats lúdiques mentre els seus pares treballen. Tot coordinat per Auca, sota la supervisió de l'Ajuntament de Puçol.

Malgrat baixes d'última hora, el projecte Concilia el Nadal ha tirat avant en esta edició amb 50 alumnes d'infantil i primària, encara que l'Escola Matinera finalment no s'ha realitzat per no haver-hi suficients peticions.

«A causa de la pandèmia, hi ha hagut que filar prim per a poder oferir des de l'Ajuntament de Puçol una alternativa per als pares que continuen treballant mentre els seus fills gaudixen de les vacances nadalenques, però, finalment, Concilia el Nadal ha sigut la solució per a cinquanta famílies de la població», explica José Mª Esteve, regidor de Benestar Social.

Això sí, hi ha hagut que renunciar a les eixides i excursions fora del centre escolar, encara que a canvi sí s'han pogut organitzar dues actuacions especials: el 30 de desembre, la Chiquidisco; i el 5 de gener, com a comiat d'esta edició, un contacontes nadalenc.

«Tota la programació s'ha organitzat entorn d'un tema transversal, en este cas el Nadal en la Lluna», apunta Mireia Corredor, responsable del projecte des d'Auca. «I, per descomptat, hem tingut especial cura en l'organització dels grups bambolla, sempre amb menys de deu alumnes, amb la seua pròpia monitora i amb un control exhaustiu de les mesures sanitàries actuals».

Auca ja ha col·laborat amb l'Ajuntament de Puçol en l'organització d'altres activitats en períodes escolars, com a l'estiu o pasqua, per la qual cosa esta experiència ha sigut fonamental perquè Concilia el Nadal haja pogut celebrar-se pese al poc temps que hi ha hagut per a preparar-lo, atés que la situació actual del Covid-19 feia molt difícil, en principi, organitzar projectes amb alumnes d'infantil i primària.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

002-concilia-nadal-3

04 Gener 2021
FaceBook  Twitter  

Altres