Després d'haver arreplegat les cartes els patges reials l'últim diumenge de l'any, el 5 de gener la Cavalcada dels Reis Mags recorre les principals avingudes de Puçol a partir de les 5.30 de la vesprada

L'Agrupació de Penyes, en col·laboració amb l'Ajuntament de Puçol, continua organitzant dos actes fonamentals per a mantindre la tradició nadalenca: l'arreplega de les cartes i la cavalcada. Dos esdeveniments amb una important participació de xiquets, pares i iaios que, com és habitual, també compta amb la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil i la Brigada Municipal d'Obres i Serveis.

El diumenge 29 de desembre van arribar els patges reials a la plaça del País Valencià, de la mà de l'Agrupació de Penyes. Perquè els xiquets ho tingueren més fàcil, un parc infantil gratuït prometia un matí amb més al·licients.

Encara que a l'hora de la veritat va caldre descansar una hora, per un inoportú tall de subministrament elèctric en els matalafets, va ser un buit ben aprofitat per tots els assistents per a entregar la carta, realitzar-se les imprescindibles fotos (cal veure com disfruten els papàs i els iaios d'este moment) i xarrar amb els amics sobre les peticions que portaven en la seua llista.

Després, ja amb els matalafets funcionant, va arribar l'hora de jugar i divertir-se, que és del que es tracta en estes vacacions nadalenques.

Mentrestant, altres han hagut d'aplicar-se, perquè les cartes mai cauen en sac foradat i han de ser degudament ateses, així que papàs, iaios, patges i reis han passat la primera setmana de l'any treballant perquè tot estiga a punt… també les penyes, que han preparat un any més les carrosses perquè el primer diumenge de l'any siga una festa: a partir de les 17.30 hores, comença la Cavalcada dels Reis Mags.

L'itinerari és l'habitual dels últims anys: començament en l'avinguda Molí de Vent, junt amb el col·legi La Milotxa, i recorregut per l'avinguda València i el nucli antic, per a finalitzar en la plaça del País Valencià, on els més menuts podran fotografiar-se amb ses majestats i, de pas, arreplegar algunes llepolies com a bestreta del que els espera per la nit.

Per a garantir que la cavalcada no patisca cap embós, la Policia Local s'ocupa d'organitzar el trànsit; junt amb ella, els voluntaris de Protecció Civil ajuden a fer que la seguretat siga el primer; finalment, una vegada passada la cavalcada, són els components de la Brigada Municipal d'Obres i Servicis els que treballen per a netejar els carrers de confeti: és important no sols pel bon aspecte del poble, també per a evitar que la xarxa de clavegueram quede embossada si haguera alguna pluja inoportuna… el que ha succeït en més d'una ocasió després de la cavalcada.

Pren nota: la cavalcada de Puçol, el 5 a les 5.30 de la vesprada. No faltes.

Informa i fotos: Sabín

mas-fotos facebook mas-fotos facebook

007-pajes-reales-4

05 Gener 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres