“Puçol XXI”: el passeig fotogràfic pel nostre poble en este segle arriba el número 100

Cada dia, el Facebook És Puçol publica una galeria de fotos de l'arxiu municipal: només un acte de cada mes, amb molta participació de veïns, per a recuperar la nostra història recent i posar a disposició de tots les imatges d'este segle. Al Gener, Puçol XXI ha arribat al número 100: ja tenim fotos dels últims huit anys… i cada dia noves fotos.

 Puçol XXI va nàixer al Gener del 2013, com una idea impulsada per la nova responsable de comunicació en aquell moment, Merche Sanchis, per a rendibilitzar les imatges que el Departament de Comunicació arreplega en cada un dels actes que se celebren.

Les fotografies del dia a dia ara es publiquen en el Facebook municipal i tenen gran acceptació, però en l'arxiu del departament hi ha fotos des de mitjans de l'any 2000, quan es va incorporar la primera càmera digital, i la gran majoria mai s'han publicat”, explica Merche Sanchis. “L'objectiu és posar a disposició dels veïns eixes imatges, perquè tots som protagonistes d'eixos actes, i per a això el més fàcil i accessible és utilitzar Facebook”.

Una vegada plantejat l'objectiu i acceptat que Facebook és la ferramenta ideal per a arribar al màxim nombre de veïns ràpidament, es tractava de trobar una fórmula adequada per a anar publicant les imatges: es va estudiar l'opció començar l'any 2000 i anar avançant dia a dia; també el contrari, començar a finals de 2012 i anar retrocedint…

Però ambdós fórmules tenien un problema: es tardava massa a comprendre els tretze anys d'imatges digitals de l'arxiu municipal, d'ací que s'optara per una tercera via.

Triar només un acte de cada mes, o siga, dotze galeries de fotos de cada any, el que ens ha permés arribar des de desembre del 2012 a setembre del 2004 en estes cent primeres publicacions realitzades durant l'any 2013”, continua l'alcaldessa. “Per a enguany 2014 l'objectiu és publicar estes fotos històriques amb una major periodicitat: una galeria de fotos cada dia. És una secció que està tenint gran acceptació i anem a potenciar-la”.

L'únic problema és que hi ha mesos en què és molt, molt difícil triar només un acte i descartar tots els altres. Afortunadament, l'èxit creixent que està tenint Puçol XXI garantix que hi haurà més galeries en el futur i, per tant, les que s'han quedat sense publicar tindran noves oportunitats d'aparéixer més avant en https://www.facebook.com/espuzol.

A més, per a facilitar que els veïns que es van incorporant a este passeig diari puguen localitzar amb facilitat les imatges de Puçol en el segle XXI, s'ha creat una secció en la pàgina web municipal des de la que es pot accedir directament a les cent primeres galeries, una secció que s'anirà actualitzant de forma periòdica perquè totes les fotos històriques estiguen accessibles amb un sol clic.

Informa: Sabín |Disseny cartell: Sento Pascual 

info fotos face     

005-el-suenyo-de-morfeo-2005

09 Gener 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres