Creix el Programa de la Dona: cuina, integració per a estrangers, jardineria, teatre i Programa Clara

El Programa de la Dona comença el segon trimestre amb dos novetats formatives: el curs d'integració per a estrangers i el taller de cuina. A més, es mantenen els tres projectes que ja van començar a rodar després de l'estiu: el taller de jardineria en Mas de Mur, l'escola de teatre en la Casa de Cultura i el Programa Clara en La Barraca.

El dimecres 8 de gener es posava en marxa la nova aposta sociocultural de la Regidoria de la Dona, El Curs d'Integració per a Estrangers organitzat per la Generalitat Valenciana i l'Oficina Amics, amb 20 alumnes procedents de països com Hondures, Ghana, Veneçuela, Colòmbia i El Marroc.

Les classes s'impartixen del 8 al 20 de gener en la Casa de Cultura i van orientades a formar a estos nous veïns de Puçol en quatre grans àrees: història i costums, idiomes castellà i valencià, legislació estatal i autonòmica, i recursos pràctics. Tots aquells que superen adequadament la formació rebrien el corresponent certificat de la Conselleria.

Es tracta de dotar els alumnes d'una formació bàsica per a facilitar la seua integració en el dia en data la població, proporcionant-los uns coneixements de la nostra cultura, les nostres llengües, la lleis del nostre país i, finalment, unes ferramentes que els ajuden a realitzar els tràmits i gestions més habituals”, apunta Eloísa Rosa Martínez, regidora de benestar social.

La segona novetat d'este trimestre té un caràcter més lúdic: Charo Palamós impartix un Curs de cuina dividit en dos blocs, un centrat en tapes i un altre en postres. La proposta sorgix com a complement a altres cursos ja impartits en 2013, entre els que destaquen cuina tradicional, dieta mediterrània o plats típics nadalencs.

És un curs eminentment pràctic, que s'impartix durant les vesprades de dilluns i dimecres en la cuina de l'Espai Social La Barraca i al que es poden inscriure les veïnes interessades a seguir el pla formatiu del Programa de la Dona.

Un pla que ja compta amb tres activitats plenament consolidades i amb objectius a llarg termini.

El Taller de jardineria s'impartix tots els dimecres a primera hora del matí en Mas de Mur, un lloc idoni per a treballar sobre un xicotet hort mediterrani, jardins i que ha incorporat este mes el treball amb hivernacles.

És un taller amb una vessant eminentment pràctica, perquè més enllà de les fruites, verdures i hortalisses que plantem en cada època en l'hort, també les alumnes aprenen a realitzar sabons, cosmètics i una àmplia gamma de productes naturals útils en la llar, per la qual cosa suposa una forma d'estalviar en la cistella d'anar a comprar”, continua la regidora.

El Programa Clara és una proposta de l'Institut de la Dona del Ministeri de Sanitat, Servicis Socials i Igualtat a què s'ha adherit l'Ajuntament de Puçol durant el curs 2013-2014. Es tracta d'un projecte ambiciós que aposta per una formació àmplia de cara a la integració social i laboral de les 40 dones participants per mitjà de xarrades i tallers impartits en l'Espai Social La Barraca pels matins.

En este segon trimestre, les alumnes seguiran la seua labor formativa amb l'objectiu final d'aconseguir la inserció laboral del nombre més gran possible d'elles”, finalitza Eloísa. “Perquè en el Programa de la Dona apostem tant per les facetes lúdiques, com les formatives i, per descomptat, la integració laboral: l'important és que les veïnes de Puçol tinguen un ampli ventall per a poder triar projectes amb què aprendre i disfrutar”.

Encara que si es tracta de disfrutar probablement les que es porten la palma són les alumnes de l'Escola de Teatre que va començar a funcionar el passat mes de novembre sota la direcció del jove actor local Aitor Caballer.

Dividides en dos parts, les classes comencen amb uns exercicis de calfament i continuen amb el treball pràctic sobre creació i dramatúrgia, perquè el gran desafiament que s'han proposat és muntar una obra de teatre que s'estrenarà en el saló d'actes la Casa de Cultura dins d'un parell de mesos, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona.

És hora de posar-se mà a l'obra.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

040-programa-mujer-3

10 Gener 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres