Ja està obert al trànsit el Camí Llíria, després de la segona fase d'asfaltat a càrrec de la Diputació

La Diputació de València va incloure el reasfaltat del Camí Llíria en el Pla de Camins Rurals 2013, el que va permetre que els ajuntaments de Puçol i El Puig sol·licitaren sengles subvencions per a asfaltar la part que els corresponia de l'actuació. El divendres 10 de gener s'ha obert novament al trànsit després de finalitzar la segona fase i s'han iniciat els tràmits per a la tercera i definitiva.

Executar les obres d'un camí que travessa dos termes municipals no és fàcil, perquè implica posar d'acord amb els dos ajuntaments perquè actuen de forma complementària.

Si, a més, eixe camí té la catalogació de via pecuària l'actuació conjunta es complica, perquè és necessari el permís d'un ens superior, en este cas la Conselleria d'Agricultura.

Ambdós circumstàncies es donaven en el Camí Llíria, que unix l'eixida de l'autovia A-7 amb el Camí Mangraners, via que permet als veïns de Puçol accedir des de les urbanitzacions i el nucli urbà al bypass. Açò va suposar durant anys la impossibilitat de dur a terme una necessària actuació de reasfaltat en una via que diàriament és utilitzada per milers de vehicles, fonamentalment de Puçol, encara que també pels que acudixen a Campo Aníbal, un saló de banquets situat en el terme d'El Puig, i a Abelló-Linde, una empresa situada en el terme de Puçol.

Afortunadament, ambdós ajuntaments es van posar d'acord el passat any per a incloure l'actuació en el Pla de Camins Rurals (PCR) de la Diputació de València, amb una divisió del projecte en tres fases: la primera la va dur a terme Puçol a finals  novembre, asfaltant el tram que unix el Camí Mangraners amb el barranc que separa els termes d'ambdós pobles veïns; la segona és la que acaba de finalitzar El Puig, que unix la rotonda d'accés al bypass amb Campo Aníbal… I la tercera fase l'assumirà directament la Diputació, sense formar part del PCR.

La segona fase ha suposat reasfaltar un total de 800 metres lineals, a més de la senyalització tant de vertical com horitzontal. L'obra l'ha contractat l'Ajuntament d'El Puig amb l'empresa Los Serranos i s'ha realitzat els dies 8 i 9 de gener, pel que al migdia del divendres 10 ja s'ha obert novament al trànsit rodat.

En estos moments queda pendent l'última fase, un total de 550 metres lineals situats entre Campo Aníbal i Abelló-Linde, l'asfaltat del qual correspon directament a la Diputació i s'espera que l'escometa en breu.

Informa i fotos: Sabín

fotos face fotos face

 

044-cami-abierto-tras-asfaltado-3

11 Gener 2014
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres