Bonsais, una activitat amb dos mil anys d'història, cada dia més integrada en les festes de Puçol

Els dies 5 i 6 de setembre, l'Espai Social dels Majors acull una nova exposició del Club Bonsai Puçol, un col·laborador habitual de les festes de la població que enguany inclou a més un mercat ambulant, una xarrada a càrrec del prestigiós mestre Gabriel Romero i, entre els cent bonsais exposats, una part està dedicada a un club invitat, en este cas l'Associació Valenciana de Bonsai.

L'acte d'inauguració de l'exposició va comptar amb la presència del regidor Xavier Alcàsser i de l'alcalde Enric Esteve, qui va recordar que el bonsais és una pràctica que es remunta a dos mil anys abans de Crist i que va ser en el segle XII quan es va estendre la seua pràctica: “És a més un treball meticulós, com l'educació d'un xiquet, cal cuidar-lo des de xicotet… Esperem que esta modalitat dure almenys altres dos mil anys més”.

Emilio Ximena, secretari del Club Bonsai Puçol, destaca la importància del canvi d'escenari perquè el bonsai lluïsca més en les festes: “en el pati del col·legi La Milotxa havíem d'arreplegar a la nit tota l'exposició i tornar a muntar-la l'endemà, a més depeníem de la meteorologia. Ací, en l'Espai Social dels Majors, no cal arreplegar, tenim aire condicionat, no cal contractar seguretat nocturna i estem en la mateixa plaça on se celebren els actes festius. Tots són avantatges”.

lluny d'aprofitar les avantatges i relaxar-se, després de l'èxit del passat any, que se celebrava l'aniversari del club, enguany han seguit en la mateixa línia de treball, apostant per tres activitats paral·leles que potencien la difusió del món del bonsai en festes.

D'una banda, un mercat ambulant que cada any va creixent, amb productes de qualsevol tipus entorn del món del bonsai: des de venda de prebonsais fins revistes o material per a treballar. Enguany ocupa quatre carpes situades junt amb la porta de l'exposició i les visites han sigut nombroses, sobretot dels aficionats a esta modalitat.

D'altra banda, el dissabte va impartir un taller pràctic el mestre Gabriel Romero, un home molt conegut pels aficionats locals perquè els impartix classes cada primer dimecres de mes i també ha sigut professor del club invitat.

Gabriel ha portat una savina per a realitzar una demostració de disseny, formació i cultiu d'este tipus de bonsai”, explica Emilio. “Porta ja sis anys impartint classes en distints pobles valencians, entre ells Puçol, i per a nosaltres és una satisfacció comptar amb una persona del seu prestigi”.

Per a finalitzar, l'exposició de bonsais de l'Associació Valenciana de Bonsais i la rifa que es realitza durant els dos dies d'exposició són al·licients addicionals per a visitar al Club Bonsais Puçol durant les festes.

El treball que estem realitzant està donant els seus fruits i prova d'això és que per primera vegada enguany hem superat la barrera dels quaranta socis, la major part gent molt activa que participa en tot el que organitzem”, finalitza el secretari. “Els interessats a contactar amb nosaltres perquè els assessorem, participar en els cursos, que els ajudem a recuperar algun bonsai o fer-se socis, només han de contactar amb nosaltres els dimecres a la vesprada, de 18.30 a 21 hores, en el primer pis del Mercat Municipal”.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos face

732-taller-gabriel-romero-1

09 Setembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres