El sopar solidari amb Càritas congrega quasi 2.000 veïns disposats a tirar una mà

La nit del dijous tenia tres protagonistes: la música, el sopar i la solidaritat. La plaça del País Valencià es va quedar xicoteta per als 1.950 inscrits en el sopar solidari amb Càritas, pel que va caldre habilitar taules en els carrers adjacents per a situar els veïns disposats a aportar 2 euros per a ajudar als que ajuden. Una vegada celebrat l'acte oficial, va començar una altra tradició: la nit d’albaes, amb parades en la plaça, l'església, l'ajuntament i les cases dels festers.

Elsopar solidari és una manifestació popular que ja s'ha convertit en una tradició dins de les Festes Populars i Patronals de Puçol, un poble que dins de les seues característiques i particularitats fa anys que ha inscrit la paraula solidaritat”. Amb estes paraules, el periodista local Toni Galindo donava començament l'acte solidari en la nit del dijous 4 de setembre.

Un acte que compte cada any amb més assistents, tant a títol particular com a nivell col·lectiu. Tots els participants acudixen amb el seu bocata i, a més, aporten dos euros per a una causa solidària, que en esta ocasió ha sigut Càritas Interparroquial de Puçol.

Enguany hem volgut reconéixer la labor dels col·lectius locals que tan activament col·laboren en les festes i per això és la primera vegada que formen part de la taula institucional d'este sopar solidari, després d'haver acceptat la invitació que els hem realitzat des d'Alcaldia”, destaca l'alcalde Enric Esteve. “En un acte solidari en què els protagonistes són les persones, el poble, no podien faltar representants de tots els col·lectius en la taula central”.

Però el moment més emocionant de la nit no va ser el sopar, sinó l'acte solidari presentat pel periodista Toni Galindo, en el que es va fer l'entrega simbòlica del xec a José Ramón Puchol, secretari de Càritas, a més d'una placa per part de l'ajuntament.

José Ramón, voluntari l'equip d'acollida de Càritas, va llegir un text preparat pel president en què s'agraïa la col·laboració de l'ajuntament, les associacions locals i els veïns, per a acabar destacant la labor del seu propi equip: “Som 60 persones les que formem l'equip de Càritas a Puçol, una xicoteta part d'eixes 80.000 que a nivell nacional treballen, dins d'una institució que forma part de l'Església Catòlica, d'una manera totalment altruista, per amor als més desfavorits i desemparats. En nom seu i en el de totes aquelles persones que rebran el benefici de tanta solidaritat, de tots i per a tots, moltes gràcies”.

Mar Mazo va ser l'encarregada d'entregar la placa i el xec, encara que abans va llegir la seua aportació a este acte en què participa per primera vegada com a regidora: “moltes vegades pensem que la solidaritat és en si mateixa una meta, quan si bé ho pensem és també camí: el que realitzen els milers de voluntaris i les ONGs per a ajudar als que més necessiten que els tirem una mà”.

El seu discurs va comptar amb paraules d'agraïment als veïns, als voluntaris i, naturalment, a Càritas per “la seua labor diària, perquè gràcies al seu compromís social estos  anys han sigut més suportables per a moltes persones, massa encara, per desgràcia”.

I després de la solidaritat, va arribar l'hora de la música, acompanyada d'un punt d'ironia i un toc d'humor. El Grup d'Albaes de l’Horta va pujar a l'escenari, en companyia dels festers, per a donar començament la nit d’albaes, que tindria la seua continuïtat en l'església, la porta de l'ajuntament i després, una a una, la llar de tots els festers.

Informa i fotos: Sabín 

fotos facefotos facefotos face

726-acto-solidario-2

10 Setembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres