El menjador de vacacions municipal ha obert tots els dies laborables d'estiu fins a l'inici del nou curs

El Menjador de Vacacions de l'Ajuntament de Puçol s'ha mantingut obert durant un total de 55 dies de l'estiu de 2015. Entre el 22 de juny i el 7 de setembre aquells menors pertanyents a famílies en situació de major vulnerabilitat social han assistit al menjador de vacacions ubicat en el col·legi públic La Milotxa per a disfrutar d'una alimentació sana i equilibrada.

Durant la totalitat del període vacacional en què els menjadors escolars han estat tancats, entorn de 35 xiquets i xiquetes no han degut veure's privats d'una alimentació adequada que ha comprés el desdejuni, el menjar de migdia i el berenar de cada menor.

En un clima d'absoluta normalitat, amb idèntica aparença a la de qualsevol dia en un menjador durant el curs escolar, els xics i xiques han alternat els arrossos i les llentilles amb el peix i les ensalades. Diàriament, cada menor ha abandonat el menjador al migdia proveït d'una bossa amb les dos preses posteriors: per a berenar lactis, els clàssics bocates i alguna peça de fruita; i  per al desdejuni de l'endemà, bé sucs i iogurt o llet amb galletes.

Si bé el Programa d'atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en període estival —dependent de la Conselleria de Benestar Social, a la subvenció de les quals s'ha acollit el nostre municipi per al finançament del programa— garantia l'alimentació durant els mesos de juny, juliol i agost, també és cert que no contemplava l'assistència nutricional durant el mes de setembre.

Per a aconseguir la completa cobertura de la necessitat que atén el servei de menjador, la regidora d'Àrea de Benestar Social, Mar Mazo, va decidir prolongar el programa durant el mes de setembre assumint per a estos dies per part de l'Ajuntament de Puçol la integritat del cost del servici.

D'esta manera el menjador de vacacions ha finalitzat la prestació de la seua assistència just amb l'obertura dels servicis ordinaris dels menjadors escolars sense que cap menor hi haja no tingut les tres menjars diàries amb els suficients nutrients que els permeteren un desenrotllament físic i mental adequat i saludable.

L'assistència dels menors al menjador de vacacions ha permés també que els progenitors s'entregaren a la busca activa d'ocupació o bé hagen dedicat el seu temps a participar en activitats formatives o ocupacionals incrementant així el seu índex d'ocupabilitat.

Informa i foto: Alfredo Carlos Torres

765-mar-mazo-2

17 Setembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres