Pluja i reivindicacions en un 7 de setembre amb molt públic i sense incidents

El 7 de setembre és el dia taurí per excel·lència a Puçol, encara que el temps va poder “aigualir la festa” i mai millor dit. Al matí, tancament amb bestiar d'El “Saliner” i dos desencaixonades, amb núvols, però sense pluja. Al migdia va començar a ploure amb força… encara que la comissió va mantindre que les desencaixonades vespertines i les embolades nocturnes es realitzarien segur. I van ser tot un èxit.

El tancament va començar amb uns minuts de retard perquè la grua va haver de retirar dos cotxes situats dins del recinte taurí. Una vegada complit el tràmit, van botar al carrer sis bous del Saliner. El recorregut incloïa pujada pel carrer Sant Antoni i baixada per Barreres, per a travessar la plaça Pius XII, darrere de l'ajuntament, i entrar en el corral.

Tot va anar bé fins a arribar a la plaça Pius XII, ací es van dividir en dos grups: uns directes al rogle i la resta cap al Barri. Va caldre treballar per a tornar-los al rogle.

Després, dos desencaixonades: una en el carrer Dels Horts i una altra en Sant Joan, ambdós amb bous del Saliner adquirits en la ramaderia de Gerardo Ortega.

Coincidint amb l'inici de la baixada de caixons van aparéixer les primeres gotes que, a poc a poc, van anar incrementant la seua intensitat fins a convertir-se en una pertinaç pluja que no va cessar fins a la primera desencaixonada.

Este molest fenomen atmosfèric no va aconseguir minvar la gran quantitat d'assistents que no van cessar d'ovacionar al pas de la pancarta reivindicativa portada pels representants de col·lectius taurins locals i forans, els quals i de manera conjunta van llegir un comunicat amb el que va finalitzar l'espectacular baixada de caixons.

El primer bou a ser desencaixonat pertanyia a la ramaderia de Torrestrella, marcat amb el número 96 i el 0 com a guarisme. Este bonic roig atenia al nom de Vidacorta. Es va limitar a recórrer part del recinte i poc més que destacar de la seua actuació.

Impressionant la presentació del segon de la vesprada, de nom Jabato, marcat amb el número 53 i de guarisme 9, pertanyent a la ramaderia de bous de Lagunajanda. Molt interessant l'actuació d'este impressionant exemplar.

Humildoso era el nom del tercer de la vesprada, marcat amb el número 24 i amb guarisme 0, que pertanyia a la ramaderia de Luis Algarra. Bona també l'actuació d'este bonic bou.

Va tancar el torn de desencaixonades la d'un altre impressionant bou, pertanyent a la ramaderia El Ventorrillo, de nom Superdotado, marcat amb el número 20 i amb guarisme 0. Este negre llistó va tindre una acceptable actuació.

La vesprada va continuar amb la solta de vos vaques del ramader local Jaume Bosch Saliner, propietari també de la vaca de nom Beata, embolada per la quadrilla de Fernando Ferrer Rallat, sent Amparo Duato l'encarregada de tallar-li la corda.

Cinc embolades nocturnes

A pesar que de nou l'aparició de la pluja podia convertir-se en realitat al llarg de la nit, com així va succeir, no va ser obstacle per a la gran quantitat d'aficionats que es van donar cita per a presenciar la primera de les cinc embolades previstes per a la nit més esperada de l'any en matèria taurina.

Després d'un castell de focs artificials, la primera embolada va ser la del bou Vidacorta, a qui li va tallar la corda José Espejo, després de ser embolat per la quadrilla de Fernando Ferrer Rallat. Millor comportament l'actuació nocturna d'este bou que a la vesprada, oferint així mateix el més destacat de la nit.

En segon lloc es va embolar al bou Rompedor, de la ramaderia del Saliner, tasca a càrrec de la quadrilla Emboladors de l’Art, amb Pedro Díaz “Jamargo” com a tallador de la corda. Poc o res a destacar de l'actuació d'este bou que va ser embolat davall la modalitat de caixó a pilar.

Emboladors Puçol van ser els autors de la tercera embolada de la nit, que va ser la del bou Jabato i al que li va tallar la corda Jesús Ribelles. Dir de l'actuació d'este bou que va estar per davall d'allò que s'ha oferit a la vesprada, a l'acusar tant que es va emprar en la seua participació vespertina.

En quart lloc es va embolar al bou Humildoso, tasca a càrrec de la quadrilla de Ximo i Xato, sent Juan José Borrás “Parreta” el tallador de a corda. Res a destacar de l'actuació d'este bou.

Alejandro Sancho es va encarregar de tallar-li la corda al bou Superdotado, embolat en quint i últim lloc per la quadrilla de José Comes. Tampoc va oferir gens destacable l'actuació d'este bou.

Com a resum, subratllar en primer lloc l'absència total de contratemps al llarg del 7 de setembre. I destacar el treball durant tota la jornada tant dels pastors com de cabestres del ramader local Jaume Bosch “El Saliner”.

Així mateix, felicitar i agrair, com a aficionat, la labor exercida pels membres de la comissió, que van assumir en moments delicats la responsabilitat d'organitzar este dia i que han aconseguit mantindre el prestigi i la solera del nostre incomparable 7 de setembre.

Gràcies a tots ells.

Informa: Salvador Almenara Fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos face

735-primera-embolada

20 Setembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres