Americano, un bou de la ramaderia de José Luis Marca, la millor desencaixonada en anys

Vesprada d'or per a tancar els festejos taurins de la Comissió del 7 de setembre de 2015, vist allò que s'ha succeït durant la vesprada del dissabte 12, en la que el bou Americano va posar el llistó molt alt. Però anem per parts.

La vesprada va començar amb la desencaixonada del bou Carbonero, de la ramaderia de Peñas Blancas, marcat amb el número 24 i amb guarisme 1. Bona l'actuació d'este bou en la seua eixida, per a anar baixant a poc a poc en el seu rendiment.

En segon lloc vam assistir, possiblement, als moments més emocionants viscuts en una desencaixonada en els últims anys.

Així mateix, va mantindre la mateixa emoció durant tota la seua actuació, per la seua braves i al mateix temps nobles envestides, que van fer les delícies del públic assistent, qui ho va manifestar amb els seus aplaudiments al ser tancat este brau exemplar. Americano era el seu nom i pertanyia a la ramaderia de José Luis Marca, el seu guarisme era el 0 i el seu número el 56.

La vesprada va continuar amb la solta de vaques del ramader local Jaume Bosch El Saliner, propietari així mateix de què es va embolar per a tancar la vesprada. Una vaca a qui li va tallar la corda l'aficionada Verónica Escamilla, després de ser embolat per la quadrilla de Fernando Ferrer El Rallat.

A la nit, de nou va ser la quadrilla del Rallat l'encarregada de l'embolada de Carbonero, a qui li va tallar la corda Francisco Izquierdo.

En segon lloc es va embolar al bou Chatarrero, propietat també del Saliner, corrent amb este menester novament la quadrilla del Rallat, sent el mateix Fernando el tallador de la corda.

En tercer lloc va ser embolat Americano, tasca que va anar a càrrec de la quadrilla Emboladors Puçol. L'encarregat d'alliberar-lo del piló va ser José Javier Gómez.

Finalment, va ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato el bou Rinconero, de la ramaderia del Saliner. José Espejo es va encarregar de tallar-li la corda.

Destacar d'este dia, com a nota positiva, l'absència total de contratemps, a pesar que es van viure moments de risc, sobretot per les escomeses i la casta demostrada per eixe gran bou que va ser Americano.

Informa: Salva Almenara Fotos: Juan Sebastiá

fotos face

753-toros-12-septiembre-3

21 Setembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres