Trotafons munta el seu betlem davall el mar en la platja de Puçol

Durant el matí del diumenge 6 de desembre, en la seua seu en La Costera, els components del Club de Busseig Trotafons van preparar les peces del seu primer betlem subaquàtic, que el dimarts 8 van afonar enfront de la platja de Puçol. Encara que havien previst usar una cova a 14 metres de profunditat, finalment en compte d'internar-se mar dins van utilitzar una cova molt pròxima a l'espigó central, enfront de la plaça Rosa dels Vents… el que va facilitar que els veïns pogueren disfrutar de l'espectacle des del propi espigó.

En la reunió del divendres 4 de desembre el Club de Busseig Trotafons prenia la decisió d'organitzar la seua primera jornada nadalenca amb un protagonista molt especial: un betlem situat davall l'aigua, el territori dels peixos i d'estos bussejadors acostumats a conviure amb ells.

L'endemà van comprar les figures: Sant Josep, la verge, el xiquet Jesús, la mula i la vaca. Tots els protagonistes en escaiola.

I com es tractava de contagiar l'esperit de defensa del mar a tots els components del club, el diumenge 6 al matí, els xiquets de Trotafons van adquirir el seu propi protagonisme, prenent la paraula i el pinzell per a pintar les figures i un arbre de Nadal.

Encara que en principi s'havia previst afonar el betlem a 14 metres de profunditat en una cova situada mar dins, al final es va optar per un poc més còmode i atractiu no sols per als bussejadors, també per a tots els acompanyants: “Vam decidirque era millor muntar el betlem el dimarts a les 12, perquè era festiu i podien acudir els nostres amics i familiars. A més, en compte d'usar barques per a entrar mar dins, vam apostar per instal·lar-lo junt amb l'espigó central de la platja, a penes a tres metres de profunditat i amb mitja hora hi havia prou per a arribar, vestir-se, bussejar i fer-se la foto… així ningú passava molt fred”, explica Ximo Huerta, un president a qui qualsevol a penes veu pel poble… el seu hàbitat natural és el mar.

Davall el mar, per a ser més precisos.

I així, ho van fer. Després d'un esmorzar en la seu del club, en La Costera, van carregar els equips, les bombones, els neoprens i les figuretes del betlem i van prendre el camí de la platja.

Amb molts curiosos en l'espigó i també al llarg del passeig marítim, el dia de la Puríssima els socis de Trotafons ho van passar en l'aigua, muntant el seu primer betlem i fent-se fotos per a la història.

Encara que no seran les úniques, perquè este betlem no és flor d'un dia.

La idea és mantindre el betlem junt amb la platja fins a juny, data en què realitzen la jornada de neteja de fons marins. I en eixa data traure les figures, netejar-les i guardar-les per a futurs betlems: “Les traurem a l'estiu, en la jornada de neteja de fons marins, les restaurarem i les guardarem per al pròxim hivern. Serà un betlem reutilitzable”.

Informa: Sabín Fotos: Francisco Sanchis Plati

fotos facefotos face

1025-belen-en-la-playa-5

09 Desembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres