Puçol sol•licita entorn de 1.800 beques escolars en el primer curs de Xarxa Llibres

Mery Cortell, la regidora d'Educació, ha estat atenent personalment als 1.841 pares que havien d'acudir de l'1 al 18 de desembre a sol·licitar la beca de llibres que concedixen enguany l'Ajuntament de Puçol, la Diputació de València i la Generalitat Valenciana a través del projecte compartit Xarxa Llibres. Després d'ajudar a complir els requisits i arreplegar les peticions, l'ajuntament començarà a pagar el primer termini al gener. I hi haurà un segon termini després de tornar els llibres en bon estat a final de curs.

Per a atendre el projecte Xarxa Llibres, l'Ajuntament de Puçol hi ha disposat un equip permanent de deu persones i la regidora, distribuït en quatre zones: recepció, informació i torns; comprovació d'empadronament i factures; revisió i nou càlcul de la factura si hi havia material no inclòs; i quatre meses de registre per a comprovar col·legi i dades de bancs, a més eren els encarregats d'entregar la instància ja cunyada.

Pràcticament tots els pares d'alumnes empadronats a Puçol han sol·licitat la beca escolar en el termini previst, encara que alguns amb xicotetes incidències que han sigut resoltes directament pels tècnics municipals que s'han fet càrrec de portar avant el projecte.

Hem tingut permanentment deu persones atenent els veïns en un ampli horari de matí i vesprada, amb un mínim de dos dies distints per a cada un dels centres i un dia final per a qualsevol que s'haguera quedat ressagat. Tot per tal de facilitar que cap pare es quedara sense sol·licitar la seua beca”, explica Mery Cortell. “Excepte les correccions de factures amb material que no és subvencionable, com a atles, diccionaris o llibretes, a penes hi ha hagut problemes i tots s'han solucionat en el moment, per a evitar que els veïns hagueren de tornar un altre dia”.

Encara que tot açò és només el treball amb els pares presents. Posteriorment, tres persones d'Intervenció han comprovat que tot està correcte i han comptabilitzat les instàncies per a saber la inversió total en beques. Una vegada tota la documentació revisada i confrontada s'enviarà a Conselleria d'Educació.

El següent pas va a càrrec de l'ajuntament: a partir de la primera setmana de gener s'ocuparà d'ingressar a cada becat el primer pagament que, com a màxim, serà de cent euros.

Finalment, la Conselleria ha d'establir els criteris per a  poder cobrar el segon termini, sempre després d'entregar cada alumne els llibres en bon estat a final de curs, el que permetrà obtindre altres cent euros com a màxim. Per tant, els alumnes que hagen justificat els gastos i col·laboren amb el banc de llibres entregant els seus exemplars rebran en total una beca de 200 euros.

Itot el treball d'arreplegada de beques s'ha fet sense desatendre el dia a dia en l'ajuntament, fonamentalment en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, on hem continuat atenent les visites i sol·licituds quotidianes dels veïns”, finalitza la regidora.

Informa: Sabín | Fotos: Sergio Maestro

fotos facefotos facefotos face

1051-inscripcion-becas-obispo hervas-2

19 Desembre 2015
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres