L'institut de Puçol «juga amb precaució» durant el dia de la lluita contra la SIDA

El divendres 1 de desembre, l'alumnat de l'institut de Puçol s'ha implicat en el Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA en una jornada organitzada per l'Ajuntament i el centre educatiu. A l'hora de l’esplai, el grup de teatre ha realitzat una performance davant dels estudiants mentre diversos grups del cicle formatiu d'integració social es repartien pel pati per a advertir dels riscos de no utilitzar preservatiu. Al mateix temps, s'ha habilitat un photocall amb frases relacionades amb la precaució a l'hora d'entaular relacions i l'associació Sexe n’Rols ha comptat amb una mesa informativa a disposició dels joves.

L'obra del grup d'arts escèniques i dansa de l'IES Puçol ha apel·lat a la importància d'utilitzar preservatiu: en ella, dos personatges eren jutjats per practicar sexe sense protecció. A pesar de les excuses que s'escoltaven per a minimitzar la importància del fet, com «ens volem sense condicions», han entés finalment els perills de no usar condó a pesar d'haver actuat sense mala fe, i s'han penedit. A continuació, han recalcat la importància de «ser conscients d’allò que fem» i, amb música i ball, han subratllat la importància de «mirar per la teua seguretat, només tu pots cuidar-te».

Al seu torn, tres grups de l'alumnat del cicle d'integració social recorrien diversos punts del pati de l'institut per a informar a la resta d'estudiants. Un d'ells estava format per un condó humà –l'equip subjectava una gran porció de plàstic per a simular el preservatiu—alhora que els seus integrants portaven missatges sobre la importància de la prevenció. Amb un altaveu, han invitat els joves a què es protegisquen en les relacions amb ells, dins del condó; han buscat la seua implicació en l'activitat alhora que els informaven i animaven amb música.

Una altra de les patrulles se centrava a mostrar fotos als estudiants i preguntar-los si el que allí s’ensenyava transmetia SIDA o no; al respondre, descobririen si havien encertat. El baló medicinal protagonista de la tercera píndola informativa representava el pes d'estar afectat per un virus com el VIH.

«És imprescindible que la gent jove tinga informació sobre pràctiques sexuals saludables», ha explicat Xavier Alcácer, regidor de Joventut. Segons la seua opinió, es tracta d’una cosa fonamental i té la finalitat que puguen «mantindre relacions sanes i evitar la violència de gènere, previndre les malalties sexuals, i que ells mateixos coneguen la realitat i puguen prendre decisions».

Tampoc ha faltat un photocall en el qual totes les persones que han volgut s'han fet una foto amb frases relacionades amb la importància de disfrutar de sexe segur. Mentrestant, l'associació especialitzada en sexualitat i afectivitat Sexe n’Rols ha posat a disposició de l'alumnat una mesa informativa.

Aquest mateix col·lectiu organitza el divendres 1, a les 17.30 hores, una sèrie de tallers dirigits a joves d'entre 12 i 16 anys en l'Espai Jove, encara que l'activitat està oberta a tot el públic que desitge assistir. A través de dinàmiques i jocs formatius, s'aprendrà sobre la importància de practicar relacions sexuals i afectives de forma sana, basades en el respecte i la prevenció de la violència de gènere. No oblides el preservatiu i #jugaambprecaucio!

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos i vídeo: Sergio Maestro

fotos face

  

01 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres