Article del PSOE del mes de novembre: «Un brindis al sol»

Este és l'article del PSOE de novembre, titulat Un brindis al sol. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Com feres es llancen a defendre el valencianisme, aquell pamfletari i caduc plantejament del PP d'antany on se'ns venia que a València li faltava aigua o on els grans esdeveniments i les grans fortunes acampaven per les nostres terres, qual invasor que venia a depredar l'autonomia del «Poble Valencià». Doncs bé, van passar aquells llargs 20 anys i el PP es va quedar sense argument, sense opció, perquè s'ha demostrat que una altra forma de fer les coses és possible.

Però clar, arriba la nova «era política» i alguns partits emergents s'atorguen el poder de dir que ací les coses han canviat per i amb ells, que sense la seua participació en la vida pública no s'haguera aconseguit trencar amb l'estatus quo que (segons ells) va crear el règim del 78, aquell que va permetre als valencians tindre la seua pròpia identitat i la seua forma de governar-se, aquell règim que va voler donar un pas avant.

I, amb què ens trobem ara? Que ni alguns són tan regeneradors ni el seu plantejament és tan innovador. I per a mostra, un botó: el partit Ciudadanos ha tingut en la seua mà poder marcar distàncies amb el PP de la Comunitat Valenciana, denunciar la situació d'excepció en què viu la nostra Comunitat i exigir el finançament que es mereixen els valencians; i no obstant, han optat per posar-se de perfil i donar un baló d'oxigen a uns populars ofegats en la major de les corrupcions en què es pot trobar un partit polític.

El partit socialista a Puçol i, com no podia ser de cap altra manera, en la Comunitat Valenciana, té molt clar que hem de defendre els interessos dels valencians ací i fora, en qualsevol idioma i davant de qualsevol atac, perquè ens creiem el projecte d'autonomia i per això no anem donar un pas arrere. Volem el que ens correspon i el volem de veritat perquè és de justícia per als nostres veïns i veïnes que exigim el que els pertany: un tracte just, lluitant per un finançament adequat i just als temps que corren, perquè ens agrada alçar la bandera com el que més, però ens dóna molta vergonya enganyar els veïns fent-los creure que tot es resol de cridar «visca València».

És molt fàcil fer demagògia, és molt fàcil anomenar antivalencians a tots els que no pensen com ells, però és la nostra responsabilitat deixar-nos la pell per esta terra i pels seus interessos. Ací és on es demostra qui vol més la seua gent i a la seua terra, perquè defenent la nostra identitat defenem la millor de les autonomies.

Tota la resta, és un brindis al sol.

Una opinió del Grup Municipal Socialista 

05 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres