Article de Ciudadanos del mes de novembre: «El mal de poltrona 2»

Este és l'article de Ciudadanos de novembre, titulat El mal de poltrona 2. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de Comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Bon dia ciutadans/es de Puçol, la senyora Sánchez està canviant. El nostre regidor el senyor Vaquero, ja s’ho va advertir quan va ser nomenada alcaldessa. Li va dir en eixe ple d'investidura: «només li demane una cosa que continue sent la mateixa persona treballadora, respectuosa i humil que fins ara, no canvie senyora Sánchez».

Doncs bé els fets no diuen el mateix. En els primers plens pareix que «el mal de la poltrona» inclús no li havia afectat. Però açò ha canviat i esperem que no siga per molt de temps. 

El primer fet que va cridar l'atenció al nostre regidor és que un dia al saludar-la (una cosa habitual) la senyora Sánchez li va clavar que «com la saludava si li acabava de reprovar». Açò va estranyar molt al senyor Vaquero que li va explicar: «Lola, cal saber separar les coses, este comunicat de les forces de seguretat que heu fet no és correcte en la nostra modesta opinió i crec faríeu bé a rectificar. No es reprova el teu treball en l'ajuntament, es reprova només el comunicat».

Va ser la primera vegada que el nostre regidor va notar canviada a la senyora Sánchez, van ser els primers símptomes, el mal de poltrona havia contagiat la senyora Sánchez. 

I, per desgràcia, es van aguditzar en els següents plens: l'ordinari del dia 30 d'octubre i l'extraordinari del dia 31. 

En el primer es tractava un tema conflictiu com és la compra de la Casa Social per part de l'ajuntament.  El nostre partit no va voler portar a ple abans este tema, precisament per respecte a la senyora Sánchez, ja que en la reunió que vam mantindre amb ella, en el seu despatx, just quan va ser triada alcaldessa, es va abordar el tema i la senyora Sánchez va explicar que era un tema molt delicat, un tema «tabú» ja que en el passat va haver-hi una moció de censura al PSOE per la compra d'esta finca i el tema alçava bambolles. Eixa compra li va costar la destitució a Iborra (va arribar a dir). De totes les maneres es va quedar a reunir-se en el futur i abordar el tema. El nostre regidor també va parlar amb el senyor interventor el qual li va deixar una altra frase en la memòria, era una operació que podia convertir-se en un «caramel enverinat» a causa del manteniment de la Casa Social.

Per respecte a la senyora Sánchez, vam estar esperant tornar a concertar nova reunió, però quan vam veure la proposta de PP de compra de la Casa Social, doncs no aniríem contra els nostres principis i ens vam sumar a ella.

Doncs bé, en el ple la senyora Sánchez va negar haver-se reunit amb el senyor Vaquero! (això sí, va deixar una porta oberta a que se li podia haver oblidat). Ho va fer en el seu torn d'intervenció i no va deixar el nostre regidor respondre-li (un altre dels vicis que tenia l'anterior posseïdor de la poltrona).  A més, ni curta ni peresosa, va dir (no sabem amb quina intenció?) que el nostre regidor «és agent immobiliari»; sí senyora, el nostre regidor té diverses professions: torner fresador oficial de primera (universal i control numèric), cap de taller, agent de la propietat, cap d'obra i gerent d'empresa. Però creiem que pertany a l'àmbit privat i no venia al cas. La cosa dolenta seria no tindre professió… i ací ho deixem.

I arriba el ple extraordinari del dia 31/10: En este últim ple, en el mateix es tractava l'enrevessat tema de reprovar o no el manifest realitzat per l'equip de Govern condemnant la violència, però només de les forces de seguretat en el referèndum català del 1-0ct.

La senyora Sánchez i els seus companys del PSOE, com si d'una conjura organitzada es tractara, van faltar al respecte en diverses ocasions al nostre regidor, que no va entrar al drap i es va mantindre educat i ferm. La senyora Sánchez va arribar a dir que el nostre regidor tenia poc nivell polític (açò ho diu una senyora que va cometre errors greus durant el ple com detallarem). I tot perquè el nostre regidor estava d'acord amb l'esmena presentada per Ara Puçol a l'únic punt del dia i anava a donar-li suport, primer perquè estàvem d'acord amb ella i segon perquè era l'única manera de guanyar l'esmentada proposta, ja que el vot d'Ara Puçol era el que desnivellava la balança.

Però el que no imaginava ningú era que la senyora Sánchez pretenguera realitzar la dita votació per tots els partits! La dita esmena hsuris d’haver-se votat només i únicament pels partits que van presentar l'esmentada proposta, si no la proposta es desvirtuaria per complet i haurien decidit sobre ella partits que no són part de la mateixa.

El ROM, per la seua mala redacció, ho deixa a interpretació, diu així: «Finalitzat el debat (de l'esmena) és procedirà a la votació», (no diu per qui). Però, on està el sentit comú?, si es votara així doncs seria molt fàcil desvirtuar qualsevol proposta de qualsevol partit. S'ha parat a pensar vosté, senyora Sánchez, que si el seu partit haguera votat a favor eixa esmena els partits que la van presentar no hagueren tingut cap poder decisori sobre ella? Per tant, el nostre regidor, per justícia democràtica va canviar el seu vot (en la segona votació ja que en la primera es va empatar): l'esmena no era només de Ciudadanos, sinó de 7 regidors més (PP i Pavalur) i només Ciudadanos estava d'acord amb l'esmena. I això per a la senyora Sánchez és tindre poc nivell. Ha, ha, ha. Per a morir-se de la rialla. Això és ser just, senyora Sánchez.

El nostre regidor va advertir en dos ocasions i el senyor Esteve (membre del seu propi equip de Govern) en altres quatre ocasions (tenint la lògica del seu costat), que la votació executada així era un autèntic desbarat. Però la senyora Sánchez, com té tant de nivell polític «tiró palante» (primer error greu).

És més, la senyora Sánchez va suspendre el ple i va donar un descans amb la votació a meitat, per a comprovar com es votava l'esmena. Va haver-hi regidors que van abandonar el ple (fent passar 10 minuts de ridícul absolut a tots els presents), quan el ROM diu açò: «Finalitzat el debat sobre un assumpte (l'esmena) és procedirà a la votació, i començada esta, no és pot interrompre per cap motiu i durant el desenvolupament d'esta el president no concedirà l'ús de la paraula i cap membre corporatiu podrà entrar en el va salar de plens o abandonar-lo».  

Jutgen vostés mateixos (segon error greu). A més, el nostre partit va consultar un secretari anterior de l'ajuntament (buscant així una opinió imparcial) i este assegura que segons interpreta ell la normativa, mai va haver d'admetre's una esmena en un ple extraordinari ja que eixe punt és immodificable per ser extraordinari (tercer error greu).

Per tant, senyora Sánchez, deixe vosté de valorar els regidors, que vosté té molt a callar. El poble de Puçol és sobirà i jutjarà els regidors en les urnes en pocs mesos. Si seguix vosté així no tindrà el suport de Ciudadanos i el més probable és que el necessite. De moment, intente curar del mal de poltrona que pareix haver-li afectat últimament.  Esperem siga només un mal transitori i no li deixe seqüeles.

Finalment, aclarir un fet anecdòtic: en la primera votació, el Senyor Esteve va alçar la mà tard, per la qual cosa el seu vot no va ser comptabilitzat per la secretària, que estava ja girada realitzant el recompte de l'altra bancada, en la que se situen els partits PP, C’s i Pavalur.  Quan la secretària es va donar compte que no li eixien els comptes, va manar repetir la votació (una cosa que tampoc s'ha de fer mai); si t'equivoques o se t'oblida votar «se sent». Cal dir que no es vota per partit, l'acta d'un regidor és personal i intransferible i el seu vot és individual, ha d'alçar la mà cada vegada. En cas contrari votaria el portaveu únicament. Segons pareix eixe va ser l'error que va cometre el senyor Esteve, va pensar que votava el partit i no és així.

FE d'ERRATES: En l'escrit del mes passat vam cometre un error a l'interpretar una seqüència de fets: vam donar per assentat (com molts altres veïns/es de la localitat) que el Comunicat de l'Equip de Govern del passat dia 02 d'octubre havia provocat la cancel·lació d'actes lúdics amb la Guàrdia Civil. No vam contrastar (encara que ho vam intentar) la informació abans de publicar l'article amb el Tinent de la Guàrdia Civil, reconeixem l'error, rectifiquem públicament i demanem disculpes a l'Equip de Govern per això. Esta informació va ser corregida immediatament en el nostre escrit de Facebook: nosaltres sí que sabem rectificar.

Una opinió de Ciudadanos

07 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres