A finals d'abril, Puçol té una cita musical en el festival Saxem

La tercera edició de Saxem, festival imprescindible per als amants i professionals del saxòfon, tindrà lloc del 27 al 29 d'abril en la Casa de Cultura de Puçol. Entre les principals novetats del certamen es troben la incorporació d'un quart concert a banda dels tres habituals, i la inclusió d'un pianista de repertori a les classes de saxo que tenen lloc paral·lelament, amb mestres de renom.

La proposta formativa que s'ofereix junt amb els concerts permetrà als estudiants de saxòfon assistir a classes d'ensemble, de cambra, individuals i conferències, entre altres, durant aqueixos dies. L'alumnat posarà a prova la seua destresa i els docents els dirigiran a aules on treballaran competències específiques que els permetrà extraure el màxim profit de les seues habilitats.

«Qualsevol persona de qualsevol nivell pot inscriure's, ja que l'oferta formativa està adaptada a tots els cursos», explica Javier Teruel, membre de Púrpura Pansa, quartet que coordina el certamen. Els interessats trobaran més informació en la seua pàgina web www.purpurapansa.es, i les inscripcions tindran lloc entre el 8 de gener i el 30 de març.

El divendres 27 d'abril, els quatre músics organitzadors s'ocuparan del concert d'obertura, i el dissabte 28 se celebrarà el concert de mestres, que actuaran tant individualment com en conjunt; ambdós a la nit. David Pons, mestre invitat que ja va assistir a l'edició anterior, tornarà i aprofitarà per a fer una xicoteta presentació del seu CD més recent. Entre els docents tampoc faltarà la presència de Johan van der Linden, professional que ha estat present des que es va iniciar aquest projecte en 2016.

Durant la vesprada del diumenge 29 s'oferirà un concert de clausura a càrrec de les formacions d'alumnes que han participat en les classes durant el certamen. A aquestes dates se'ls incorporarà un dia extra per a celebrar un concert més. «El festival ha anat in crescendo en nombre d'alumnes, l'any passat ja va superar els 60 matriculats», recorda Javier.

Així mateix, el músic ha agraït «el vídeo espectacular que ha fet el departament de comunicació de l’Ajuntament». Amb el suport de marques internacionals, la col·laboració del consistori de Puçol i molta dedicació, el projecte ha crescut aquestes dues últimes edicions.

Púrpura Pansa va iniciar el seu camí fa 9 anys i, a més d'haver participat en concerts i xarrades, no és la primera vegada que organitza aquest tipus d'activitats: localitats com Foios o Llíria han disfrutat de les seues masterclass… i a Puçol no li queda molt per a acollir el tercer festival Saxem!

Informa: Nicolás D’Opazo | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín | Vídeo: Sergio Maestro

  

13 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres