Jugar lliures d'estereotips de gènere per una educació no sexista

Les regidories de Benestar Social, de Promoció del Valencià i de Comerç de l'Ajuntament de Puçol han iniciat una campanya per a fomentar l'ús de joguets no sexistes. La responsable de la primera àrea, Mar Mazo, ha posat èmfasi en el valor de «conscienciar els nostres veïns i veïnes sobre la importància de créixer en igualtat, i donant llibertat a xiquets i xiquetes en el seu procés de desenvolupament com a persones».

«Aquest període de creixement és el més important de les seues vides, en el que els nostres xiquets i xiquetes aprenen a viure en societat, i el joc és una de les formes per què assimilen com fer-ho», ha assenyalat Mar Mazo, edil de Benestar Social. Per això, la regidora ha defensat la llibertat que «trien els seus joguets per elecció pròpia i no per criteris i rols establits per la societat, perquè la igualtat també passa per tindre en compte als nostres menors».

Es tracta de «una aposta clara i positiva per i per a la nostra infància» per una educació no sexista. Per aquesta raó, «continuarem impulsant este tipus de campanyes, ja que ho considerem positiu per al nostre municipi», ha recalcat Mar. Amb la intenció que el missatge arribe a tots els veïns de Puçol, es repartiran flyers i es penjaran cartells en els comerços i llocs públics de la localitat.

Enric Esteve, regidor de Promoció del Valencià i de Comerç, ha mostrat el suport de les seues àrees a aquesta campanya, la responsabilitat de la qual comparteixen amb Benestar Social: «estem per la igualtat entre les persones i per això fomentem, apostem decididament, per un tracte igualitari», ha reivindicat. Així mateix, ha indicat el pes que té fer-ho també en valencià.

En definitiva, el regidor ha assenyalat la importància d'establir un tracte equitatiu entre les persones. «Som iguals; i, des de xicotets, també».

Informa: Nicolás D’Opazo | Cartell: Sento Pascual

898-juguetes-no-sexistas-1

13 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres