Vallet, un lloc per a CONviure: barri responsable i solidari

Ara fa un any que se'ns va concedir des del Fons Social Europeu i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives una subvenció per a la Realització d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc i/o d’exclusió social. Estos itineraris s’inclouen com un dels tres vessants bàsics d’actuació del projecte El Vallet, barri responsable i solidari que l’Ajuntament de Puçol mitjançant el departament de Benestar Social està duent a terme en el barri del Vallet.

L’objectiu general ha sigut combatre les situacions de pobresa i risc d’exclusió social per mitjà d’accions que articulen un mètode d’intervenció individualitzat que integre els recursos i servicis necessaris per a atendre les diverses problemàtiques que dificulten l’accés efectiu de les persones amb risc d’exclusió social al mercat de treball, i amb això millorar les seues opcions d’integració sociolaboral.

Altres objectius que ens hem marcat han sigut:

a) Contribuir a reinventar la imatge social d'un barri deteriorat però molt transitat per la gent i que ocupa un lloc central en el poble.

b) Potenciar l'autoestima de les persones que viuen o es mouen en el barri a través d'accions que aporten un valor cultural i simbòlic nou.

c) Aconseguir fer del Vallet un referent cultural com a barri implicat en processos de canvi i en la millora de la vida de les persones, com a itinerari a visitar, com a medi en què es desenvolupen entitats i associacions d'interés social o com a memòria viva d'un barri amb consciència.

Un dels objectius específics també ha sigut fomentar la cohesió social en tots els sectors de la població, inclosa la nostra gent gran, que encara pot aportar molt al nostre municipi i és qui millor ha pogut treballar per aquest projecte. En definitiva, valorar i destacar les persones i famílies que van treballar i conformar el col·lectiu humà de Cointra, així com tots els moviments socials que s’hi van produir, a fi de poder incorporar la memòria immediata com a factor imprescindible per a analitzar i entendre els processos de desenvolupament, no solament del barri del Vallet, sinó del nostre municipi, des dels anys 50 fins a 2013. D'aquest foment de la cohesió s'ha pogut publicar el Llibre Cointra, essència viva juntament amb una exposició que és el resultat d'una autèntica taula de participació en la qual nostra gent gran ha col·laborat de forma altruista per a poder dur-ho a terme. Agrair la generosa aportació de totes les persones que han participat en aquest projecte, que n’han tingut clar l'objectiu principal: fer valdre la part humana i social d’este barri, generar i remoure consciències.

El balanç és més que satisfactori i hem complit els objectius en un percentatge elevadíssim, no obstant això, anem a continuar afrontant el repte de dignificar i valorar tant els espais físics com el col·lectiu que viu i CONviu en el barri del Vallet.

Informa: Mar Mazo | Fotos: Sabín | Vídeo: Sergio Maestro

fotos face  

22 Desembre 2017
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres