El programa Diversia acosta altres cultures, costums i la importància de la tolerància a l'alumnat de Puçol

Els quatre col·legis de primària de Puçol, l'escola infantil i l'institut acullen les activitats de Diversia, el programa de la regidoria de Joventut que acosta als centres educatius el coneixement d'altres cultures i la seua diversitat, així com la tolerància, des d'un vessant lúdic. L'alumnat de secundària va gaudir d'un taller de percussió africana el dimecres 9 de maig, mentre que pròximament hi haurà un contacontes per a estudiants d'infantil i, durant la setmana que ve, es treballarà la diversitat cultural des de la intel·ligència emocional en els centres de primària.

Un grup d'alumnes de 4t d'ESO de l'institut de Puçol va gaudir del matí del dimecres 9 mentre aprenia a utilitzar instruments de percussió africans en el taller impartit per Dama Percusión. A més, els i les joves van poder atendre a anècdotes sobre els costums i l'idioma de Ruanda.

L'alumnat de 5 anys del col·legi d'educació infantil La Milotxa participarà en l'activitat de contacontes, a càrrec de la Fundació TAI, amb La Història de Samundra, en la qual Samundra aconseguix una gran gesta gràcies a la seua determinació malgrat el repte que suposa viure en el seu país.

Així mateix, els i les estudiants de 5é de primària dels col·legis Lluís Vives, Jaume I, Bisbe Hervàs i Virgen al Pie de la Cruz tindran ocassió de reflexionar en les aules durant la setmana que ve, de dilluns a divendres, gràcies a uns tallers que tractaran la diversitat cultural des de la intel·ligència emocional. El projecte el porta a terme Creu Roja Joventut, que en la seua gran labor de voluntariat col·labora amb una proposta que posa en relleu el seu compromís amb el foment de la tolerància i el respecte en impartir La diversitat és la nostra millor opció.

L'activitat empra una sèrie de dinàmiques i recursos destinats a fer reflexionar a l'alumnat sobre la diversitat cultural, la forma en què percebem al que és diferent i les emocions que això desperta.

D'aquesta manera, el programa Diversia abasta totes les edats. «És un projecte que porta funcionant molts anys. Cal potenciar este tipus d’intervencions, ja que són una manera de despertar l'interés dels més joves per les diferents llengües i costums d'altres països», assenyala Xavier Alcácer, regidor de Joventut. «A més, ensenya actituds de tolerància i respecte; suposa un enriquiment personal per a ells».

Informa: Nicolás D’Opazo | Fotos i vídeo: Sergio Maestro

fotos face

  

11 Maig 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres