Les tortugues tornen al mar el diumenge 3 de juny en la platja de Puçol

La platja de Puçol serà testimoni, per seté any consecutiu, de la solta de tortugues en el mar. El diumenge 3 de juny, per a commemorar el Dia Internacional del Medi ambient que se celebra el dimarts 5, hi ha preparada una jornada que inclou la neteja del fons marí costaner, de la flora dunar… i, per descomptat, el retorn de tortugues a la seua llar! Qualsevol veí pot presentar-se voluntari per a formar part de les activitats i presenciar el retorn de l'espècie animal al seu entorn natural.

El Club de Busseig Trotafons, l'Ajuntament de Puçol, Radio Club l’Horta Nord, Acció Ecologista-Agró, l'Oceanogràfic, Ràdio Puçol i Dani Surfpuzol participen en l'activitat. «La gent s'implica bastant», indica el regidor de Medi Ambient, Juanjo Manzaneque, en recordar els centenars de persones que van acudir a l'esdeveniment de l'any passat. En esta ocasió, es retornarà al mar una o dues tortugues.

La jornada comença a les 8.30 hores, quan es repartixen les tasques de voluntariat, i a les 10 hores s'establiran els punts de neteja. «Tant el fons com la platja estan bastant nets; no obstant això, és una manera de sensibilitzar a xiquets i majors de la cura del nostre entorn, la conservació d'allò que ens envolta i del medi marí».

Esta activitat es dividix en dues parts: Trotafons s'ocupa de la neteja del fons marí en la zona dels espigons, mentre que altres voluntaris netegen la brutícia per l'àrea de la flora dunar. L'edil també assenyala el treball que realitza Acció Ecologista-Agró en este aspecte.

A les 12.30 hores es du a terme el recompte del fem arreplegat. D'esta manera, la solta de tortugues es produïx a la 1 de la vesprada. L'esdeveniment acaba una hora més tard.

«Es tracta d'una activitat molt bonica», anima Juanjo, que convida als veïns de Puçol a participar. Així mateix, agraïx «la col·laboració, complicitat i esforç dedicats a mantenir en condicions les platges; que, al cap i a la fi, són de tots».

Informa: Nicolás D’Opazo Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín

337-dia-medio-ambiente-1

17 Maig 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres