Una connexió mòbil més veloç i amb millor cobertura arriba a Puçol amb el nou 4G

Les operadores de telefonia mòbil Telefónica, Vodafone i Orange han començat a oferir a Puçol serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800 MHz, la qual cosa permet als veïns del municipi gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G). Així mateix, millora la cobertura a l'interior d'edificis i amplía l'extensió geogràfica. L'entitat encarregada de garantir la compatibilitat d'este servei 4G amb la Televisió Digital Terrestre (TDT) en la banda de 800 MHz és Llega800, que presta una sèrie de serveis per a resoldre qualsevol problema en la recepció del senyal de televisió.

Els serveis gratuïts que presta Llega800 inclouen una actuació prèvia per la qual els ciutadans que residixen en zones de major afectació reben una comunicació en el seu domicili que els informa que a partir d'eixe moment poden sol·licitar de forma gratuïta l'adaptació de l'antena del seu edifici per a evitar possibles incidències.

També s'oferix un procediment correctiu, després de l'encés de les estacions, pel qual Llega800 s'encarrega d'atendre als usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions, també sense cap cost. Per a tot això, s'ha posat a la disposició de la ciutadania el telèfon d'atenció gratuït 900 833 999 i la pàgina web www.llega800.es.

La xarxa 4G ha obert la porta a innovadors serveis i aplicacions, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega com d'enviament de dades fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició o permetre traure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

«Esta xarxa avançada de telefonia mòbil introduïx dues millores fonamentals. El primer avantatge consistix que soluciona molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. El seu altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis», explica Daniel Espín, portaveu de Llega800.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com a aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotelefonada, entre altres.

El desplegament 4G s'emmarca en l’establit en el Reial Decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d'abril de 2015 en el qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 d'UHF) que fins llavors s'empraven per a la recepció de la TDT. A partir d'eixe moment, estes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per a prestar els seus serveis 4G.

Amb l'arribada del nou 4G a Puçol continua el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional. Per a comprovar les localitats on ja estan actius estos serveis, es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/.

Informa: Departament de Comunicació Cartell: Llega800

logo pdf Informació en el tríptic de Llega800 
18 Maig 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres