Un festival de rècord: més de 700 curtmetratges inscrits en la VII edició de XS Puçol, entre el 26 i el 28 d'octubre

La inscripció a la VII edició del festival de curtmetratges XS Puçol, que se celebra entre el 26 i el 28 d'octubre, acaba el 29 de juny. A més de les tres categories que es convoquen a concurs —Nacional, l'autonòmica Mirades des d’ací i la secció de micrometratges ExpreS—, una sèrie d'activitats paral·leles com una sessió infantil per als centres de primària de la població i un passe especial de curtmetratges universitaris complementen la proposta. Per primera vegada, s'han superat els 700 curts, la qual cosa suposa un nou rècord en els seus 7 anys d'existència.

«Es tracta del tercer any consecutiu que s'inscriuen més de 600 curtmetratges», explica Javier Navío, director del festival XS Puçol. «El 29 de juny es tanquen les inscripcions, però ja s'han recollit 740 peces. A més, al voltant d'un centenar de curts són produccions valencianes».

El comité de selecció «està format per 5 persones; 4 estan centrades a veure curts i hi ha una altra que s'incorporarà en la següent fase. Els triats els anunciarem a principis de setembre».

L'edil de Joventut, Xavier Alcácer, assenyala que, «una vegada més, el festival és una aposta decidida de l'Ajuntament i la regidoria per l'audiovisual com a eina de transformació. Este recurs és capaç d'aportar múltiples punts de vista; històries potents, amb contingut, accessibles per a tot tipus de públic i d'alta qualitat».

Amb este certamen, es busca «reivindicar les peces de xicotet format, tant produïdes en el nostre territori com a escala nacional; obres amb capacitat d'ampliar la visió de la realitat de l'audiència». El regidor posa l'accent en la importància de «donar a conéixer el festival a més públic, perquè la seua potència es veja refrendada per la tercera pota que acompanya als creadors i l'Ajuntament: el públic. Volem conscienciar a l'audiència de la qualitat del producte que s'oferix».

Les inscripcions al festival es tanquen el 29 de juny. Entre el 26 i el 28 d'octubre, Puçol es convertirà en la capital del curtmetratge... Fes espai en la teua agenda i no t'ho perdes!

Informa: Nicolás D’Opazo Cartell: José Alonso | Fotos: Sabín

098-festival-xs-anterior-3

28 Juny 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres