La platja de Puçol, un lloc segur amb l'equip de salvament i socorrisme

Un equip format per 11 professionals s'ocupa de la seguretat del bany a la platja de Puçol durant l'estiu, d'11 a 20 hores. Hi ha 6 efectius especialitzats en el socorrisme i 2 a càrrec de la zona adaptada per a persones amb discapacitat; una infermera; un patró professional de rescat, que conduïx l'embarcació; i un conductor d'ambulàncies, encara que tot el grup està preparat per a prestar auxili. Com en anys anteriors, el servei de socorristes està adjudicat a Valenciana de l'Esport i Salut (VADEPSA).

El grup exercix les seues funcions des dels caps de setmana de mitjan juny fins a finals d'agost i durant un parell de caps de setmana de setembre. Entre els mitjans dels quals disposa, es troba «una cadira amfíbia i una zona adaptada amb tendal, ombrel·la i mòduls amb dutxa i serveis», explica Miguel Caballer, responsable del servei de socorristes. «Per al rescat, tenim una embarcació o una moto aquàtica, una ambulància disponible diàriament i l'equip bàsic que utilitzen els socorristes per a prestar ajuda, com tubs de rescat i aletes».

A més, «l'empresa ens dóna un curs de desfibril·lador. Com l'ambulància està equipada amb l'aparell, tots el podem usar». Miguel detalla que «els socorristes estan preparats, ja que passen cursos de reciclatge».

«Així mateix, fem pràctiques: com sóc el coordinador, veig com respon cadascun davant les eventualitats». El responsable assenyala que «fem diversos simulacres; almenys, un amb l'Ajuntament, en el qual la Policia Local participa i es comprova com es reaccionaria davant una situació d'emergència en temps real».

En definitiva, la nostra costa compta amb mitjans i professionals preparats que són molt més que simples vigilants de la platja.

Informa: Nicolás D’Opazo Fotos: Sabín

05 Juliol 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres