La Selecció Sahrauí de Futbol defensa els colors d'un país esborrat del mapa

La Selecció Sahrauí de Futbol juga el seu primer partit a Puçol i amb aquest motiu han donat una roda de premsa en l'Espai Jove de Puçol el 10 d'agost, el mateix dia del partit. Els encarregats a oferir-la han sigut tres jugadors de l'equip, l'entrenador de la selecció, la delegada del Frente Polisario per a Múrcia i un representant d'ASOM. A més, la selecció, composta per joves sahrauís que viuen a Espanya, s'ha congregat a Puçol per a signar el seu primer agermanament.

Ja han sigut diversos els intents d'aquesta creació de selecció, no obstant això aquesta vegada asseguren que les diferències en el projecte respecte a la il·lusió dels jugadors, la professionalitat, la dedicació del cos tècnic i la millora en la qualitat dels jugadors és abismal.

Els jugadors i l'equip tècnic no han oblidat en cap moment el que significa portar l'escut que defensen: «farem tot el que siga per a representar al nostre poble, però també necessitem que totes les institucions ens donen suport a nosaltres i a l'esport» declara l'entrenador de l'equip.

L'objectiu principal del projecte que tenen en mans és donar visibilitat al poble sahrauí, i, com han dit, porten l'escut per totes les persones que estan abandonades en un dels deserts més inhòspits del món. Per això, l'agermanament que faran amb la UD Puçol, és sol el principi del que volen aconseguir com a selecció. Ja que tenen ambicions com la d'arribar a la copa d'Àfrica.

També ha assistit la delegada del Frente Polisario per a Múrcia, Fátima Mohamed Salem, qui ha volgut agrair personalment als jugadors la labor que estan duent a terme, la visibilitat del poble Sahrauí mitjançant l'esport. A més, s'ha compromés a convidar-los a la seua regió una vegada s'aconseguisca la federació d'associacions.

Finalment, el president de l’Associació d'Immigrants també ha volgut agrair als jugadors que defensen l'escut que porten en la samarreta, que estan aconseguint la visibilitat d'un poble que està ocupat.

Els representants polítics de Puçol han rebut a l'Ajuntament a la selecció per a així donar inici a la signatura del conveni de cessió de material entre la UD Puçol i la Selecció Sahrauí de Futbol i la signatura de l'agermanament entre aquests dos equips.

En aquest acte han intervingut els representants d'ASOM, l'alcaldessa de Puçol, Lola Sánchez, la regidora de benestar social i agermanaments, Mar Mazo, el president de la UD Puçol, José Bosch i la delegada del Frente Polisario per a Múrcia, Fátima Mohamed Salem. Tots han coincidit en el mateix missatge que volien transmetre al públic i és que és molt important la labor que s'està duent a terme des de Puçol per al poble sahrauí, però aquest és un pas més en l'ajuda per a donar-los la veu que mereixen tindre.

 

Informa: María Portalés | Fotos: Sergio Maestro

fotos face

fotos face

578-rueda-prensa-sahara-2

10 Agost 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres