Nits de bohèmia, parxís, truc i bon rotllo entre els jugadors

També els jocs tenen el seu buit en la programació de les festes, quasi sempre en parella, per a gaudir de forma compartida de qualsevol nit d'estiu. El 29 d'agost, el parxís va ser protagonista d'un campionat i un sopar, tots dos organitzats pels festers joves a la plaça del País Valencià. L'experiència es va repetir la nit següent, aquesta vegada amb el truc com a protagonista… i amb sorpresa final.

És indubtable que tots els dies (i, sobretot, les nits) no poden mantindre el mateix ritme d'activitat. Com totes les carreres de llarga distància (el Tour, la Volta) cal deixar en algun moment jornades de descans. Aqueix era en principi el paper de les dues nits que seguien a la presentació dels festers i festeres, dimarts passat 28 d'agost.

No obstant això, els organitzadors de les festes d'enguany opinen que ja posats, per a què parar. Així que el dimecres i dijous, després del trasllat vespertí de la imatge de la Mare de Déu al Peu de la Creu d'una parròquia a una altra de la població, han organitzat sengles tornejos de jocs de taula, que no cansen, que són relaxats, que fins i tot la majoria d'ells no participen, només organitzen…

Almenys en teoria.

Perquè la nit del dimecres 29 les previsions per al concurs del parxís van ser superades àmpliament: «Havíem muntat 25 taules de joc, però es van apuntar a última hora un munt de participants i vam haver de fer més d'una ronda de partides a 20 minuts», recorda Sergi Vivas, un dels festers encarregats de l'organització. «La segona part de la nit, amb les eliminatòries, ja les vam fer amb partides de 15 minuts perquè la nit s'allargava».

Una matinada de parxís que a més va tindre un sabor netament femení: la parella formada per Mercé i Creu es va alçar amb el primer premi i els 60 euros, mentre que les subcampiones es van embutxacar 30 euros.

Definitivament, el parxís té més estirada entre el públic femení.

Tot el contrari que el truc, que va comptar amb 30 parelles participants la nit del dijous 30, encara que l'organització va decidir que en comptes de jugar amb un horari tancat era millor disputar cada partida al millor de tres… i el lliurament de premis es va prolongar fins a les 3 de la matinada.

I abans de la final, disputada per José i Jesús contra Tomás i Pablo, va haver-hi un detall que parla del bon rotllo que reina en les festes…

«Es van reunir les dues parelles que havien arribat a la final i van acordar repartir-se els dos primers premis a parts iguals entre ells i després a gaudir del joc. Tota una lliçó d'esportivitat i ganes de gaudir abans de res», finalitza Sergi.

I van gaudir, vaja si ho van fer, fins a ben entrada la matinada.

Per cert, José i Jesús van guanyar al final, encara que en aquesta ocasió, mai millor dit, l'important era participar.

Informa: Sabín | Fotos: Mario Gómez i Sabín

fotos face

fotos face

613-torneo-truc-3

 

31 Agost 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres