Compromís s'uneix al Partit Popular i Pavalur per a reprovar a l'alcaldessa de Puçol

Després d'una hora de debat, en la qual diversos grups polítics han dedicat més temps a parlar d'altres temes que del recollit en la moció de reprovació que s'havia de debatre, el divendres 21 de setembre, a les 11 hores, s'ha aprovat la moció de reprovació amb els 10 vots favorables del Partit Popular, Compromís i Pavalur, enfront dels 5 vots en contra del PSOE i Esquerra Unida, mentre que s'han abstingut Ciudadanos i Ara Puçol.

Paz  Carceller, portaveu del Partit Popular, ha sigut l'encarregada de presentar la moció, en la qual es demana un toc d'atenció a l'alcaldessa Lola Sánchez per la mala gestió de les obres en l'avinguda Molí de Vent, el mal estat en general dels contenidors de neteja, la tardança a realitzar algunes contractacions pendents (com el bar del camp de futbol) i la no adjudicació dels serveis de manteniment de les urbanitzacions.

En els diferents torns d'intervencions els grups polítics municipals han oscil·lat entre debatre els punts tractats, considerant que es podia haver realitzat millor el treball (José   Babé, de Pavalur, i la portaveu del Partit Popular), abstindre's enfront de les diferents mesures encara que consideren que hi ha una mala gestió (Rubén Vaquero , portaveu de Ciudadanos) o plantejar que per a aquest tipus de queixes no feia falta convocar un ple extraordinari i es podia debatre en el pròxim ple, que se celebra el dilluns 24 (José Vicente  Agustí, de Ara Puçol).

Pel que fa a Juanjo Manzaneque (portaveu d'Esquerra Unida), no ha fet us dels dos torns de paraula que s'han concedit a tots els portaveus, perquè la seua postura és mantindre's fidel al pacte de Govern d'esquerres signat fa tres anys. I, per tant, ha votat en contra de la moció de reprovació.

En canvi, aquest ple ha servit per a fer evident la mala relació política que mantenen els dos socis de l'equip de Govern: Enric Esteve, portaveu de Compromís, ha aprofitat cada intervenció per a tirar en cara a l'alcaldessa socialista temes de gestió i de funcionament intern que en moltes ocasions res tenen a veure amb els punts plantejats en la moció de reprovació.

Les respostes d'Ana  Gómez, portaveu del PSOE, han dividit les seues intervencions entre contestacions als temes fora de la moció (en resposta a Compromís) i explicacions dels temes plantejats pel Partit Popular.

Finalment, en la seua única intervenció per a tancar el ple, Lola Sánchez ha contestat fil per randa als temes plantejats respecte a les obres de l'avinguda Molí de Vent, les contractacions en marxa (bar del camp de futbol, manteniment de les instal·lacions a les urbanitzacions) i el servei de recollida de fems i la neteja de contenidors, que no són de responsabilitat municipal, sinó mancomunal, i l'empresa que els està realitzant ha rebut queixes de molts municipis de la Mancomunitat de l'Horta Nord.

Més enllà de respostes puntuals, el ple ha sigut la gota que satisfà el got en una relació que venia tibant-se des que va haver-hi canvi d'Alcaldia al juny de 2017 i Enric Esteve va cedir la vara de comandament a Lola Sánchez, dins del pacte de Govern entre aquestes dues formacions i Esquerra Unida, per a traure avant un govern d'esquerres.

La conseqüència d'aquesta moció ha sigut accelerar un procés de ruptura que es anava intuint després de les últimes declaracions publicades en diferents mitjans de comunicació per part de Compromís, plantejant un enfrontament obert amb els seus socis de Govern.

I la conclusió només pot ser una: l'alcaldessa li retira les regidories delegades als tres membres de Compromís i governarà a partir d'ara únicament en companyia dels altres tres regidors del PSOE i el d'Esquerra Unida.

La nova distribució de regidories es coneixerà en l'última setmana de setembre.

Informa i fotos: Sabín| Video: Sergio Maestro

   ;

21 Setembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres