Article del PSOE del mes d'octubre: “Ideals vs Programa”

Este és l'article del PSOE d'octubre, titulat Ideals vs Programa. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

La prima línia entre governar i no fer-ho radica moltes vegades en les accions dels qui, davant un escenari electoral pròxim, no es paren a pensar que el beneficiari o sofridor últim de les decisions són les i els ciutadans i on la demagògia feta precampanya té el seu bon accent mediàtic, dir quan no es té l'obligació de fer o «desdir-se del que s'ha dit per que ara ja no he de rendir comptes a ningú».

Davant la insistència de falta d'acte crítica, o els excessos de l'oposició davant diferents i diversos temes, la locució política ha passat a un segon pla i ara només interessa estar present sí o sí, i, com deia Tierno Galván «la política ha deixat de ser una política d'ideals per a convertir-se en una política de programes», és igual com com siga l'oposició a exercir, la qual cosa es diga o es pense, mentre es traga benefici fins i tot a través de la mentida, encara que ben cert és que aquesta té les cames molt curtes.

No podem continuar tolerant que se'ns acuse des de l'oposició (la d'abans i la d'ara, les dues juntes) de falta de gestió, de no rendir comptes o de no informar, no és política intentar crear un problema i voler presentar una solució, perquè tan mentida és una cosa com l'altra, tan deplorable és voler convéncer a la ciutadania de « amb mi o el caos» com voler invocar problemes on no n'hi ha i presentar-se com a salvadors d'una pàtria que només existeix en les seues ments.

Ací, al govern de Puçol, arribem fa tres anys i mig amb la ferma convicció que Puçol necessitava un canvi en la seua política local, on prevalguera la inversió pública en benefici dels nostres conveïns, de gestionar un pressupost més social i, en la mesura que siga possible, ajudar les persones a poder aconseguir un major benestar, reduir la desigualtat o senzillament fer de Puçol un poble cada dia millor. Però allò tranquil en una mera anècdota per a segons qui.

La veritat, és que la serietat política (com a instrument de canvi en una societat) a Puçol ha passat a ser paper mullat, ja que la convicció de portar a davant un programa electoral d'esquerres s'ha quedat per als d'esquerres òbviament.

Així doncs, i sense obviar que el que pren decisions s'equivoca, encara tenim per davant grans reptes per al nostre poble, una infinitat d'accions que conserven l'esperit d'aquell pacte que es va signar i que nosaltres mantenim vius, per una senzilla raó, perquè el signat no és en benefici propi sinó del nostre poble.

El que no ho veja així, potser es va equivocar en pensar que podia traure benefici propi sense pensar que el veritablement important són les persones. Ara té la terrible responsabilitat d'atacar o reafirmar aquells principis. Això ja que ho valore cadascun.

Una opinió del Grup Municipal Socialista

05 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres