Article d'Esquerra Unida del mes d'octubre: “Comunicat de premsa”

Este és l'article d'Esquerra Unida d'octubre, titulat Comunicat de premsa. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Des de fa un temps, en el nostre municipi estem assistint a la pèrdua del que la ciutadania havia dit que en les urnes als partits polítics en les passades eleccions; ens vam referir a l'enteniment, al diàleg, a no anteposar els interessos personals i de partit als interessos reals de tots. Als ciutadans, els importa poc l'ego i les ambicions personals. No aprenem la lliçó.

Davant les informacions abocades en els últims dies pel Sr. Esteve, cap de llista de Compromís a Puçol, i que són mentida i manifestament malintencionades, dient que el nostre Regidor no ha anat per l'Ajuntament en 3 anys, EUPV de Puçol i el regidor al·ludit volem manifestar el següent:

El senyor Esteve mentix. És evident que com a alcalde en la primera part de la legislatura CONEIX PERFECTAMENT la situació laboral del regidor d'EUPV Sr. Manzaneque, li va semblar correcte des del primer dia. És més, en algunes intervencions en el ple del nostre Ajuntament, ha fet gala que aquest equip de Govern costava menys econòmicament que l'anterior, però se li oblidava dir que no era amb el seu esforç, sinó amb l'esforç del nostre regidor, el Sr. Manzaneque, que ha renunciat al seu sou mentre treballa en el seu lloc de treball.

És evident també que és molt difícil justificar davant el seu electorat, i en general davant els votants d'esquerra, que estant en el govern municipal haja realitzat maniobres per a una moció de censura, arribant fins i tot a reunir-se amb el PP contra el pacte d'esquerres (és a dir, contra si mateix). El PP diu que no va parlar amb Esteve «perquè no és de fiar».

Això no justifica que ens convertim en blanc dels seus atacs mentint, actuant com un xiquet que ha perdut el seu caramelet pel seu mal cap. Perquè nosaltres signem un pacte per la qual cosa ell va ser Alcalde, el qual respectàrem fins al final, nosaltres complim amb els pactes, quan s'acabe la legislatura valorarem el que ha succeït, però no abans.

El Sr. Manzaneque treballa com a tècnic soci sanitari i consegüentment ha de treballar a torns, per la qual cosa a vegades no pot estar físicament a l'Ajuntament si el torn és eixe dia, però els dies que lliura, sí que acudeix a l'Ajuntament. En els 3 anys de legislatura ha estat treballant 2 anys en diferents períodes, la resta de dies ha estat sempre i tots els dies a l'Ajuntament. Com a regidor, atén tots els dies als veïns i fins i tot sense tindre cita si pot també els atén.

Durant estos períodes, quan ha sigut necessari, ha canviat torns per a estar a l'Ajuntament, després d'un torn de nit ha estat en el consistori, sense dormir, per a gestionar les competències de la seua regidoria; el dia que ha de treballar, acudeix a l'Ajuntament primerenc per a poder signar i deixar eixa part del treball feta; o fins i tot ha substituït dies laborables entre setmana per caps de setmana, amb el cost familiar que això suposa.

Ens agradaria sentir alguna cosa pareguda dels companys de Compromís.

Durant els períodes en els quals desenvolupa la seua activitat laboral renúncia a les seues remuneracions mensuals com a regidor amb delegacions i percep per ple i per les comissions que assisteix, com la resta de regidors de l'oposició. Ens agradaria en este punt recordar-li al Sr. Esteve les discussions en el si del pacte de govern al principi de legislatura respecte a la baixada dels sous que va proposar EUPV i que des de la seua formació se'ns va amenaçar amb tirar-nos de l'equip de govern si ho proposàvem.

Des d'EUPV advoquem per la no professionalització de la política. El Sr. Manzaneque, el nostre regidor, porta 23 anys cotitzats a la Seguretat Social, ja que mai s'ha dedicat a la política ni vol estar tota la vida. Una persona aporta a la política quan coneix el món laboral real.

Volem acabar recordant als companys de Compromís en general i al Sr. Esteve en particular on estan els vertaders adversaris polítics: no estan en EUPV, el pacte d'esquerres desenvolupat en aquests tres anys ha fet molt per Puçol i, encara que les eleccions estan molt a la vora, no ens posem nerviosos.

No dinamitem ponts que puguen ser necessaris en el futur.

Una opinió d'Esquerra Unida

05 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres