Victorino Martín, protagonista de les XVI Jornades Taurines Vila de Puçol

El dissabte 3 de novembre es va celebrar la XVI edició de les Jornades Taurines Vila de Puçol en l'Espai Jove. Victorino Martín, el prestigiós ramader i actual president de la Fundació Bou de Lídia, va penjar el cartell de «no hi ha bitllets» taurinament parlant. Enguany, a més de la xarrada i del lliurament de premis taurins locals, com que no se celebrat el concurs de fotografia taurina, es va exhibir l'exposició El bou sense barreres, del prestigiós fotògraf sevillà Agustín Arjona, cedida per la Diputació de València.

Victorino Martín García va ser rebut en l'Espai Jove amb la interpretació en directe de peces musicals amb tabal i dolçaina, a càrrec de José Miret i els seus col·laboradors, i els periodistes Jorge Casals i José IgnacioGalcerá van moderar una interessantíssima conferència a càrrec del ramader, que va parlar alt i clar sobre tots els temes que comporten la tauromàquia: defensa de la Fundació, toreros, empresaris, afeccionats…
I, per descomptat, no va deixar indiferent al públic. Va ser un autèntic plaer escoltar-li.

També va aprofitar la xarrada per a comentar el gran moment que viu la seua ramaderia i els projectes que prepara per a la pròxima temporada, entre els quals destaca la seua volta a València en la fira de Falles.

No va faltar una picada d'ullet als «bous al carrer», quan va recordar que en 1990 el seu pare va bregar tota la seua ventrada a França per desavinença amb els veterinaris, exceptuant un exemplar exhibit a Puçol.

A més, va recalcar que «el bou de carrer i el bou de la plaça són les dues cares de la mateixa moneda», en un clar exemple de defensa dels festejos populars.

Després de la xarrada, que es va prolongar una hora i mitja, l'alcaldessa Lola Sánchez va entregar un record al ramader i es va realitzar el lliurament de premis taurins corresponents a la temporada 2018 en la població. Els guardonats van ser els següents:

Bou millor presentat: Labriego, del Freixo (Hostalets).

Millor bou cerril: Romero, de diumenge Hernández (7 setembre).

Millor bou embolat: Labriego, del Freixo (Hostalets).

Bou més complet: Picaflor, de Torrehandilla (Penya Guarisme 7).

Premi Juanjo López Penyo a la millor eixida de cua: Antonio DuráPurri.

Premi al detall artístic: Raúl Sáez Rampeta.

Esments especials: a Vicente Soriano Benet (per la seua dilatada trajectòria com a veterinari col·laborador de tots els festejos taurins locals) i AlfonsoÁvila (per les seues inesgotables llibretes, en les quals un pot acudir a buscar les dades taurines que ni tan sols Google sap on es troben).

La jornada va finalitzar amb un bon nombre d'afeccionats locals posant amb Victorino, que va rebre contínues mostres d'afecte i felicitacions per la qual segurament ha sigut la xarrada taurina més atractiva oferida a Puçol en molts anys.

Informa: AlfonsoÁvila | Fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos face744-victorino-martin-en-pucol-2

 

 

 

07 Novembre 2018
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres