El divendres 18 de gener, primera reunió de veïns per a definir el model de població per al futur

A la fi de 2018, l'Ajuntament de Puçol va recuperar un projecte històric, el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), amb el qual establir el model de població per al segle XXI, amb l'objectiu fonamental de potenciar el transport sostenible, és a dir, el desplaçament a peu, amb bicicleta i en transport públic. Tres jornades de participació ciutadana serviran perquè els veïns col·laboren en el projecte, la primera d'elles se celebra el 18 de gener, a les 19 hores, en l'Espai Social La Barraca.

«El PMUS és un instrument estratègic que ens ha d'ajudar a millorar els patrons de mobilitat a Puçol, per a això necessitem la participació dels veïns, perquè són els qui han d'ajudar-nos a definir com volem que siga el nostre poble en el futur, no solament quant a transport públic sinó també a creació de zones verdes i ús de diferents tipus de vehicles en el municipi», apunta Juanjo Manzaneque, regidor de Mobilitat Sostenible.

El Pla es redactarà en quatre etapes: situació actual, objectius, actuacions concretes i cronologia d'implantació del projecte.

En la primera etapa, s'analitzaran les dades sobre la situació actual a Puçol, incloses una sèrie d'enquestes realitzades als veïns, per a conéixer a fons quin és el model que tenim hui dia.

La segona etapa, es definiran els objectius del PMUS i les línies estratègiques d'actuació per a poder dur-los a terme.

La tercera etapa se centrarà en el desenvolupament de les línies d'actuació a partir de casos concrets que permeten millorar la mobilitat a Puçol, la qual cosa repercutirà en tots els tipus de transport utilitzats, especialment els que potencien un model de vida sostenible.

Finalment, la quarta etapa consistirà a presentar els indicadors de seguiment del pla, el pressupost i una cronologia per a implantar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Puçol.

«Al mateix temps que els tècnics i polítics treballem en el PMUS, hem obert un procés de participació perquè els veïns també aporten les seues opinions a l'hora de redactar el pla», finalitza Manzaneque. «A més dels suggeriments individuals i d'associacions, hem organitzat tres jornades per a intercanviar idees, recollir suggeriments i explicar a tots en què consisteix aquest projecte de futur».

La primera d'estes jornades se celebra el divendres 18 de gener, a les 19 hores, en La Barraca i estan convidats a participar tots els veïns que ho desitgen.

Informa: Sabín | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

036-actividad-parque-2

15 Gener 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres