Un any més, Puçol està present en Fitur, la cita imprescindible del Turisme

Si hi ha un lloc en el qual cal estar si un vol buscar destinacions turístiques és sens dubte Fitur, la Fira Internacional del Turisme de Madrid. Per tant, si un vol ser una destinació turística la cita també és obligada. Enguany Puçol va esgotar tot el material que va portar (700 fullets, degustació de mistela de destil·leries Pla, cendrers serigrafiats per Medi Ambient) i la degustació organitzada per la fonda El Quixot també va esgotar 3 quilos de ploma ibèrica en tapes. La primera etapa, situar Puçol en el mapa turístic, ja està coberta… però esta és una carrera de fons.

Com en edicions anteriors, el regidor Juanjo Manzaneque, l'alcaldessa Lola Sánchez i el tècnic de Turisme, Daniel Sebastiá, van estar dos dies a Madrid, participant activament en les visites, demostracions i les diferents propostes que ofereix Fitur, sempre sota el paraigua de l'espai reservat per la Diputació de València per als ajuntaments.

Però en esta edició, la Diputació exigia la presència els cinc dies de fira, per la qual cosa una hostessa es va ocupar de mantindre obert el mostrador de Puçol durant la resta de dies. El resultat: esgotats tots els fullets en diferents idiomes, ni una gota de mistela de les destil·leries Pla per a oferir als visitants, ni tampoc els cendrers per als fumadors empedreïts (però respectuosos) a la platja…

En definitiva, Fitur va tornar a convocar un devessall de públic… i això que al principi es parlava dels problemes generats per la vaga de taxis, que podien reduir l'assistència de públic al recinte de Ifema, que els seus deu pavellons estaven íntegrament copats per la Fira del Turisme.

Un esment especial mereix la degustació gastronòmica realitzada per la fonda el Quixot: un showcooking amb molt de públic, tant que no va arribar la degustació per a tots els que continuaven acostant-se en veure la tapa que havien preparat José Blesa i Charo Casañs, els qui van fer números de rècord Guinness i en 22 minuts van servir més de 3 quilos de ploma ibèrica en tapes, al costat de la degustació de mistela de taronja d'elaboració pròpia. A Madrid ja saben què és la Ruta de la Tapa Vila de Puçol.

Paral·lelament, l'hotel Alba va realitzar el sorteig de dues nits d'hotel, perquè la guanyadora puga desplaçar-se a Puçol, una manera de promocionar la destinació i l'establiment. La guanyadora va ser Fátima Álvarez, d'Astúries.

A més, les fires són ocasions úniques per a realitzar contactes i parlar de projectes futurs. Així, tant l'alcaldessa com el regidor van parlar de propostes amb Toni Gaspar (president de la Diputació de València), amb Ximo Puig (president de la Generalitat Valenciana), amb les vicepresidentes Mónica Oltra i María Josep Amigó, i el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio…

Per al futur, l'objectiu és continuar apostant per Fitur i per millorar la imatge de Puçol com una destinació turística de diferents tipus: sol i platja, muntanya i cultural-recreatiu. El treball ja està en marxa… els resultats s'aniran veient any rere any.

Informa: Sabín |Fotos: Daniel Sebastiá

fotos face057-pucol-en-fitur-2

30 Gener 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres