Moltes propostes noves en els cursos gratuïts de Benestar Social

L'1 de febrer es va presentar a la Casa de Cultura la programació de cursos i tallers de l'Àrea de Benestar Social, en una sala abarrotada i amb una àmplia inscripció en finalitzar l'exposició de la coordinadora Amparo Ferrer, la regidora Mery Cortell i l'alcaldessa Lola Sánchez. Són cursos gratuïts oberts a tots els veïns, sense importar sexe o edat, per a gaudir, aprendre i ajudar en la cerca d'ocupació. Més informació i inscripcions en les oficines situades en l'antiga estació de Renfe.

Des que es va posar en marxa el Programa Formatiu de l'Àrea de Benestar Social les classes es van dividir en dos grans grups en funció de la duració: els tallers breus, pensats per a aprendre coses bàsiques, gaudir i ajudar la integració social; i els cursos amplis, amb pràctiques en empreses reals, pensats per a ajudar en la integració laboral.

Però tots ells tenen en comú la resta de característiques: estan oberts a homes i dones, joves i no tan joves, són gratuïts i, en la majoria dels casos, les places són limitades… pel que cal acostar-se a l'antiga estació de Renfe per a ampliar informació i omplir el butlletí d'inscripció al més prompte possible.

L'oferta fins a estiu inclou propostes ja provades en anteriors edicions amb èxit, com el curs de dependent (amb pràctiques en grans superfícies, a celebrar al maig-juny i amb possibilitat real de trobar ocupació a l'estiu), el de cuidador de persones dependents (de 40 hores de duració, a celebrar al maig i amb especial interés en què el cuidador també es cuide a si mateix), o el de manipulador d'aliments (obligatori per a treballar en hostaleria, impartit al març).

Però hi ha propostes noves, com el taller de competències digitals (a penes 6 hores, al març, ideal per als quals encara no saben navegar o usar el correu electrònic), el taller de cerca d'ocupació (perfecte per a aprendre a elaborar currículums i enviar-los) o la jornada d'atenció policial a les víctimes de la violència de gènere (dirigit a la població en general, al juny, impartit per policies locals que ens explicaran com actuar en observar casos de violència domèstica).

L'oferta continua amb propostes per a tots els gustos: prevenció de riscos laborals, màrqueting on-line, maneig de xarxes socials, primers auxilis, rebosteria, coresponsabilitat familiar…

«I bailoteràpia, amb una sessió setmanal, d'abril a juny, per a mantindre el nostre físic en forma d'una forma divertida, perquè hem de començar per cuidar-nos a nosaltres mateixes», apuntava Mery Cortell durant la presentació.

Multitud de propostes gratuïtes que són compatibles entre si, per la qual cosa qualsevol pot apuntar-se a tants cursos i tallers com desitge, l'important és eixir de casa, buscar alternatives, compartir el temps amb noves amistats, aprendre, gaudir…

I lluitar tots junts per la igualtat, una cosa que va subratllar l'alcaldessa Lola Sánchez en clausurar l'acte: «Estem molt sensibilitzats amb la violència de gènere, la qual cosa ens ha suposat fa unes setmanes el premi de la Federació Nacional de Municipis i Províncies, un reconeixement que ens ompli d'orgull perquè suposa un suport important al treball ben fet entre totes les parts que formen la Mesa contra la Violència. Però també apostem pels cursos per a relaxar-nos, per a gaudir… No deixeu passar l'oportunitat».

La inscripció segueix oberta en l'antiga estació de Renfe, de dilluns a divendres al matí. No ho deixes per a demà, les places són limitades.

Informa i fotos: Sabín

fotos face080-cursos-bienestar-1

05 Febrer 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres