Formació a treballadors i cossos de seguretat per a combatre la violència de gènere

Durant quatre dijous, començant pel 25 d'abril, la Prefectura de Policia Local de Puçol acull unes jornades destinades a formar a funcionaris i treballadors municipals, a més de cossos de seguretat (Policia Local i Guàrdia Civil) i components de la Mesa Contra la Violència de Gènere. L'objectiu és treballar tots amb els mateixos paràmetres, ja que des de gener d'enguany, amb el Pacte Contra la Violència de Gènere aprovat pel Govern d'Espanya, el treball diari es realitza des dels ajuntaments.

El desafiament imprescindible és el títol d'estes jornades que aborden una intervenció multidisciplinària sobre la violència de gènere, en les quals es formen simultàniament treballadors municipals i cossos de seguretat. Atenció integral a les víctimes en els tres aspectes: psicològic, social i policial.

La psicòloga-terapeuta de família Esperanza García Cuenca va ser l'encarregada d'impartir la primera sessió, el dijous 25 d'abril a la sala de reunions de la Prefectura de Policia Local. En ella es va ocupar de temes com: aspectes psicològics de les víctimes i els seus fills, què li passa a una dona que és víctima de la violència de gènere?, sentiment de culpa, por, vergonya… i com treballar amb esta dona perquè comence a viure la seua pròpia vida.

Les següents sessions estan a càrrec d'Estefanía Navarrete Ibáñez, comissària cap de Russafa, que serà l'encarregada d'explicar l'aspecte policial: com es protegeix a una víctima, la seua relació amb els jutjats, prendre mesures en cas que no es complisca una ordre d'allunyament…

I la doctora Encarna Canet Benavent, treballadora social, és l'encarregada d'explicar les mesures socials que les diferents administracions públiques posen a la disposició de les víctimes i els seus fills.

Informa i fotos: Sabín

229-taller-contra-violencia-3

 

06 Maig 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres