L'Ajuntament de Puçol posa en marxa els pressuposts participatius del 2020

L'equip de govern pretén incorporar la participació ciutadana, recollint les idees i recomanacions formulades pels veïns, a fi de poder valorar la seua incorporació en la proposta definitiva de Pressupost General 2020 que se sotmeta a l'aprovació del Ple de la Corporació.

El govern municipal ha decidit un any més fer més tangible la democràcia amb uns pressupostos participatius. Els ciutadans serán els que trien a què es destina una part important dels diners.

Segons Rubén Vaquero, regidor de l'àrea econòmica: «este equip de govern sempre fomentarà la participació de la ciutadania en el nostre projecte. Incorporant pressuposts participatius en el Pressupost General 2020 fem cristal·litzar la democràcia, transformant les bones idees dels ciutadans en projectes que milloren la seua qualitat de vida».

Per a l'alcaldessa Paz Carceller, els pressuposts participatius és una manera que «els ciutadans decidisquen com volen que gestionem i a què volen que dediquem una part important del pressupost municipal. Són una ferramenta molt útil per a conéixer les preferències dels nostres veïns quant a les inversions que volen que duguem a terme durant el pròxim i successius anys. És una manera d'acostar la gestió municipal a tots».

Amb la finalitat de poder canalitzar totes les peticions, s'haurà d'atendre les següents normes mínimes:

  1. S'utilitzarà el formulari dissenyat a aquest efecte disponible en la Web municipal i al peu d'aquest mateix article, havent de remetre's al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

  2. Ha d'estar empadronat a Puçol , ser major de 16 anys, i identificar-se (nom, cognoms i NIF).

  3. Les associacions o clubs han d'estar inscrites en el Registre Municipal d'Associacions.

  4. La proposta ha de ser clara i concisa per a poder ser analitzada posteriorment tant la viabilitat tècnica com la seua prioritat política.

  5. Un mateix veí/a i/o associació pot formular fins a 3 propostes, per a això utilitzarà un formulari per cadascuna d'elles.

  6. La proposta pot referir-se a serveis o inversions públiques de competència municipal, a realitzar en el terme municipal de Puçol .

  7. Les inversions tenen un límit quantitatiu màxim marcat pel Pla Pressupostari a mitjà termini 2019-2021 aprovat de quatre-cents quaranta-set mil cent quaranta-dos euros (447.142,00 €).

  8. El termini per a poder presentar propostes finalitzarà el 15 de setembre de 2019.

 

 

logo pdf 

 Formulari per a col·laborar en el pressupost participatiu

 

 

Informa: Pepe Ripoll | Fotos: Sergio Maestro

22 Juliol 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres