Els nostres particulars guardians de la platja

Com cada estiu, la platja de Puçol compta amb una gran quantitat de banyistes que poden estar completament segurs gràcies al dispositiu de Salvament i Socorrisme desplegat la nostra costa.

Com és habitual en els últims anys, el servei de socorristes està adjudicat a Vadepsa, l'equip de Puçol està format per set socorristes distribuïts en les quatre torres encarregades de vigilar les platges i en el lloc adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, una infermera encarregada de qualsevol tipus de cura, un patró d'embarcació per si fora necessari endinsar-se en el mar, un conductor encarregat de l'ambulància, i un coordinador que dirigeix tot aquest equip.

Els serveis que donen a qualsevol persona que ho necessite són: salvament i socorrisme, infermeria, ajuda per a persones de mobilitat reduïda i una ambulància per a qualsevol urgència.

L'equip de socorristes donarà servei durant tot el mes d'agost i els dos primers caps de setmana al setembre en horari d'11.00 a 20.00 hores.

És important remarcar la nostra platja accessible situada en el sud del passeig marítim (prop del barranc del Puig) és una zona adaptada per a persones amb discapacitat, que compta amb tots els mitjans per a poder facilitar el bany a les persones discapacitades que el necessiten. Cada persona que ho sol·licite gaudirà de 20 minuts de bany vigilat per dos socorristes (un dins de l'aigua i un altre vigilant fora) amb el material que siga necessari.

Per a qualsevol persona que requerisca del servei de socorristes amb alguna urgència pot posar-se en contacte amb la policia local de Puçol, que té contacte directe amb els socorristes, i també pot tocar a tourist info per a informar-se de l'estat de la bandera o de la platja.

«Els socorristes intentem dona un servei complet per a ajudar en qualsevol cosa que necessite l'usuari de la platja i quan hi ha algun problema tenim l'obligació d'intentar solucionar-lo, som com els guardians de la platja» comentava Javi, el tècnic de l'ambulància.

Informa: Javier Gimeno|Fotos: Sabín

 

401-socorristas-playa-2

14 Agost 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres