Discurs institucional del 9 d'octubre, a càrrec de l'alcaldessa Paz Carceller

Paraules de l'alcaldessa dins de l'acte institucional celebrat el dimecres, 9 d'octubre, en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'Ajuntament. L'acte ha començat amb una exhibició de danses, a continuació les paraules de Paz Carceller, seguides de l'Himne de València i, per a finalitzar, tabal, dolçaina i albaes.

Bon dia a tots

Hui celebrem l’entrada del Rei Jaume I a Valencia; hui conmemorem el nostre naixemente com a poble despres de la conquesta.

Un 9 de octubre que ens recorda una data històrica i ens fa mirar cap al passat, cap al nostre origen com a poble, pero tambe ens fa mirar endavant , demostrant l´impuls d’un poble que ha sabut construir el seu futur; un futur sobre el qual projectem les nostres esperançes.

Un futur que ens permet assumir la nostra triple condició de valencians, espanyols i europeus, sense cap complexe.

Hui celebrem la festa de les senyes d’identitat valencianes: celebrem el que som, les nostres costums, les nostres tradicions, la nostra lengua i la nostra cultura.

Tot el que ha fet que hui la Comunitat Valenciana siga com es.

Els ajuntaments, davant la conmemoració del 9 de octubre, reafirmem el nostre compromís en la defensa del valencianisme.

Un valencianisme integrador i positiu; un valencianisme basat en la afirmació de la nostra identitat propia i en l’autoestima de ser i sentir-se valencians sense cap conflicte i, a mes, defensar els interessos de tots el ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Som conscients que, perque aço no quede en una mera declaració de principis, la societat valenciana ha de fer un esforç per retrobarse a si mateixa, per coneixer millor el seu patrimonio historic, la seua llengua, la seua cultura i la seua trajectoria com a poble.

Per aixó volem treballar de manera decidida per la vertebració social del nostre poble i demanem la implicació de tota la societat; partits politics, empresaris, sindicats, universitats, entitats acadèmiques i associacions de qualsevol tipus i per supost de tots els ciutadans de la nostra Comunitat.

Tots tenim el compromis d’unitat en la defensa de la identitat que compatim i per la que reclamem la participació activa de tots els valencians.

Desde açi vull fer una crida per a que tots els valencians i puçolencs, orgullosos del que som i vam ser, ixcam al carrer portant la nostra senyera: «SOM VALENCIANS PER DAMUNT DE TOT» i aixi ho sentim, ho reafirmem i ho consolidem en el nostre treball día a día.

Finalment, vull agrair la presencia de tots els membres de la Corporació municipal, el intendent de la Policía Local, representats de la Guardia Civil i, com no, a les escoles valencianes de cant, tabaleters i dolçainers de Puçol, aixi com a la escola de danses de Puçol; i com no, a tots el veins per acompayarnos i participar en este gran día de la Comunitat Valenciana.

Com alcaldessa de Puçol vos convide a que gaudiu d’estes celebracions per a poder preservar i donar a conéixer la nostra historia a les pròximes generacions.

Vos dessitge que passeu un bon día dels valencians.

Feliç 9 d’Octubre.

Escriu: Paz Carceller | Fotos: Sabín

fotos face

592-paz-carceller-1

10 Octubre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres