En el rodatge del documental sobre la batalla de Puçol contra Napoleó en 1811

Sota la direcció del professor Rafael Zurita, la Universitat d'Alacant ha iniciat l'enregistrament d'una sèrie de vídeos sobre grans batalles de la història valenciana. Un dels primers episodis està centrat en la coneguda com a batalla de Sagunt, encara que en realitat es va desenvolupar en el terme municipal de Puçol. Per a parlar d'ella, el passat 19 d'octubre, un equip es va desplaçar entorn del Molí de Vent per a gravar la descripció de l'enfrontament amb l'historiador José Luis Arcón i, al novembre, gravaran les imatges de la recreació de la batalla.

L'enregistrament es va realitzar al castell de Sagunt, la cartoixa del Ara Christi al Puig i l'entorn del Mol´çi de Vent a Puçol, els mateixos llocs on es van instal·lar els campaments i es van moure l'exèrcit francés —al comandament del general Suchet— i l'espanyol —comandat pel general Blake— durant el 25 d'octubre de 1811, en una batalla que va ser decisiva perquè l'exèrcit de Napoleó aconseguira prendre València.

L'objectiu de la Universitat d'Alacant és crear una sèrie amb episodis de curta duració centrats cadascun en una batalla, per a distribuir a través de xarxes, pàgines web i, potser en un altre format, amb diverses batalles unides, exhibir-les a través d'algun canal de televisió.

José Luis Arcón va editar fa una dècada dos volums titulats Sagunt, la batalla per València, en els quals es descrivia este històric enfrontament. En l'actualitat, prepara l'edició del tercer volum, que tanca la trilogia.

El regidor de Cultura José M. Esteve va estar present en el rodatge, al costat d'alguns components del Club d'Història Puçol, ja que en l'actualitat treballen junts en un ambiciós projecte en col·laboració amb l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol i l'Associació d'Amics del Museu d'Història Militar de València.

L'objectiu és realitzar l'any vinent una recreació de l'única batalla important en la història de la nostra població: la batalla de Puçol contra Napoleó.

Informa: Sabín | Fotos: Ángel Torres

fotos face606-rodaje-pucol-contra-napoleon-2

29 Octubre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres