Noves butaques en el salò d'actes de la Casa de Cultura

Es va obrir en 1987 i, després de les millores d'enguany, el salò d'actes de la Casa de Cultura millora les seues butaques i adapta les instal·lacions a la nova normativa. L'any passat es van reformar els banys, les mesures antiincendis i l'accessibilitat; esta tardor s'han renovat les 300 butaques i s'amplia la separació entre les files, tot això per a aconseguir major comoditat dels espectadors que acudeixen als diferents espectacles. La inauguració serà el divendres 8 de setembre amb Maléfica: Maestra del mal, primera pel·lícula de la nova temporada.

Durant els mesos de setembre i octubre el saló d'actes de la Casa de Cultura ha romàs tancat per obres. L'objectiu era renovar unes butaques que tenien més de 20 anys i, amb ajuda de la Conselleria de Cultura, s'ha aprofitat per a renovar a fons el saló i adaptar-ho a les noves mesures de seguretat.

«Cada fila té uns huit centímetres més d'amplària i, al mateix temps, s'han retirat les velles butaques perquè estaven molt gastades i no reunien les condicions adequades», apunta José Mª Esteve, regidor de Cultura. «Tot això s'està finançant en part per l'Ajuntament i pel Programa de millora i modernització d'instal·lacions i espais escènics, de la Conselleria de Cultura».

Les noves butaques són més amples, tenen suports més alts i són de major gruix. També s'ha canviat l'abalisat d'emergència i s'ha ampliat la separació entre files, per a major comoditat dels usuaris. Això sí, estes millores han suposat una lleugera reducció de l'aforament, que ara queda establit en 300 espectadors.

«Estes millores suposen una primera fase de renovació de la sala d'actes, que tindrà la seua continuïtat l'any vinent amb la substitució de la moqueta que cobreix les parets», finalitza el regidor.

Amb la finalització de les obres, la programació normal torna aL saló d'actes de la Casa de Cultura, amb dos concerts de Santa Cecilia (16 i 23 de novembre), l'obra de teatre Tenors (diumenge 17) i Relieves (24), al costat de les projeccions setmanals del cinema: Maléfica: Maestra del mal, Joker i La banda.

Informa i fotos: Sabín

fotos face659-butacas-cine-2

07 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres