Youtubers de tot just dotze anys aprenen com millorar la seua tècnica gràcies a Xtu

Deu joves d'11 a 16 anys participen en el curs «Com convertir-te en un Youtuber» organitzat per Xtu (Regidoria de Joventut) a l'Espai Jove. Sergi Moyano és el monitor del curs, la primera jornada del qual, el 7 de novembre, els ha permés fer un guió i gravar un vídeo d'un minut llest per a pujar a YouTube. Per a alguns, una absoluta novetat; uns altres, amb tot just 12 anys, ja tenen el seu propi canal i publiquen amb assiduïtat.

Quan alguns pensem en YouTube ho veiem com un univers en el qual cap tot, en el qual qualsevol tema pot ser tractat en un vídeo, la majoria de vegades breu. Però és molt més.

Sergi Moyano ha començat el dijous 7 de novembre un curs per a comprendre millor com és i com funciona YouTube i, per descomptat, perquè l'alumnat siga capaç no solament de buscar millor, de navegar amb criteri, sinó també de crear els seus propis programes.

«És sorprenent que xiquets amb tot just dotze anys ja tinguen el seu propi canal de YouTube, alguna cosa que per a nosaltres resulta més complex posar en marxa, i no obstant això, ací en el curs tenim diversos xics que ja tenen en marxa el seu canal», reconeix Ángela Santamaría, la regidora de Joventut, que ha estat present en esta primera jornada, que tindrà la seua continuïtat tots els dijous de novembre, de 18 a 20 hores, a l'Espai Jove.

Això sí, la diferència entre el treball que han realitzat els «més veterans» i el que realitzaran en el curs és que els mitjans d'enregistrament són diferents i, sobretot, la manera d'acostar-se a YouTube, encara que continua mantenint el seu costat lúdic, incorpora també l'aspecte formatiu.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

660-curso-youtuber-4

08 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres