Pequetrail: una aposta per a aproximar esport i naturalesa als més joves

Amb l'objectiu de fomentar l'esport a la muntanya entre els més joves, el Club Esportiu Cor i Muntanya Puçol organitza la Pequetrail: una carrera que es durà a terme el 18 de gener en el meravellós Paratge Natural Municipal La Costera, amb distàncies adaptades a les diferents categories i amb totes les mesures que garanteixen la seguretat de tots els participants. I, per a acabar, activitats d'educació ambiental a càrrec de AE-AGRÓ i Kyrios Educación.

Les distàncies estan adaptades a les edats dels xiquets perquè tots puguen realitzar una prova concorde a les seues capacitats físiques. Així, els participants de fins a 7 anys faran una carrera de 250 metres; entre 8 i 9, 500 metres; els corredors d'entre 10 i 11 anys, correran 750; entre 12 i 13, 1000 metres i, aquells que tinguen entre 14 i 15 anys d'edat, correran una distància de 1500 metres. També poden participar joves de 16 i 17 anys, el recorregut dels quals és de 2000 metres.

La prova, que s'organitza amb el suport de l'Ajuntament de Puçol, finalitzarà amb una sèrie de tallers d'educació ambiental a càrrec de l'associació Acció Ecologista-AGRÓ i en col·laboració amb el projecte educatiu Kyrios Educació.

«Intentarem conscienciar sobre el problema dels residus i els plàstics, amb la idea que les persones que corren per la muntanya no tiren fem i, si pot ser, recullen el que troben», explica Miguel Crespo, coordinador del projecte de AE-AGRÓ a Puçol i en el territori de La Costera.

Estos tallers s'adaptaran a les edats dels assistents i inclouran la realització d'una gymkana per part dels assistents que vulguen participar. A més, «per a finalitzar, llançarem bombes de llavors de garrofera, margalló i bellotes de coscolla per la zona», afig el responsable de l'associació.

La Pequetrail té com a objectiu fomentar l'esport a la muntanya entre els joves, «i altres valors tan bonics com la naturalesa i la biodiversitat», apunta Francisco José Sanchis, director de la prova, que desitja que tots «gaudisquen en gran de la carrera, però també de la companyia i l'ambient». I destaca que, per a això, «és tan important que vinguen xiquets a córrer, com totes les persones possibles a animar».

Per a fer-ho possible, es preveu l'habilitació d'un pàrquing al costat de La Costera, de manera que tot el que ho desitge puga accedir a l'enclavament per a gaudir de la prova i animar als joves.

Les inscripcions poden realitzar-se a través del correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , indicant el nom i cognoms del corredor i la seua data de naixement. «Fer-ho així ens permet crear una llista de tots els participants abans del dia de la prova i garantir que tots estiguen assegurats», assegura el responsable, que afig que «estem encantats de poder realitzar l'activitat en un enclavament amb tant valor per a la població com La Costera, i fer-ho colze amb colze amb l'Ajuntament i AE-AGRÓ».

Informa: Irene Mollà Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sabín

006-picaio-pequetrail-2

09 Gener 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres