Al gener, Programa Comunitari Psicosocial per a afavorir l'autonomia de persones amb diversitat funcional

Al gener es reprenen les activitats del Programa Comunitari Psicosocial, un projecte dirigit a persones amb diversitat funcional a les quals ofereix un ampli ventall d'activitats de dilluns a divendres, a més d'excursions els dissabtes de matí. En l'actualitat hi ha places disponibles per a formar part del grup d'alumnes: les famílies interessades a participar han de sol·licitar-ho en l'Àrea de Benestar Social (antiga estació de Renfe) o telefonar al 647 567 783.

Encara que els tallers per a treballar amb persones amb diversitat funcional van començar a realitzar-se l'any 2000 a Puçol, este curs, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntamentde Puçol i la Fundació TAI, s'han replantejat algunes activitats i serveis.

Com recorda Elisabeth Peiró, coordinadora de Benestar Social, «el perfil dels beneficiaris és molt ampli, ja que va dirigit a persones majors de 18 anys amb diagnòstic de tipus físic, cognitiu, psicosomàtic i neuropatologías».

Del 24 d'octubre al 20 de desembre s'han realitzat els primers tallers dins del nou programa, que compta amb Sita a càrrec del treball diari i amb la coordinació pedagògica de Mónica Donnellan i Jessica Simón.

«Hem realitzat manualitats entorn de celebracions concretes, com Halloween, Nadal i el concurs de postals nadalenques Dolç Nadal», explica Sita. «I en el taller de cuina hem gaudit amb diferents postres, segons les dates, i aquells plats que permeten als nostres alumnes una autonomia, com la cuina freda i els sàndwitxos per a les ocasions en què estan sols a casa».

El gran objectiu del Programa Comunitari Psicosocial és que l'alumnat participant aprenga a ser autosuficient i desembolicar-se de manera quotidiana sense necessitat de suport, «encara que també prestem especial atenció als hàbits de vida saludable, per la qual cosa hem realitzat tallers de reciclatge, sobre el canvi climàtic, el tracte d'animals i alimentació», apunta Mónica Donnellan.

Les activitats es realitzen el dilluns a la vesprada a l'Espai Social La Barraca, de dimarts a divendres al matí a la Casa de Cultura i els matins dels dissabtes, a l'aula de la Casa de Cultura i excursions a diferents llocs, sempre acompanyats per monitors.

Per a més informació i realitzar inscripcions en el Programa Comunitari Psicosocial, cal dirigir-se a l'Àrea de Benestar Social, en l'antiga estació de Renfe, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Les places són limitades, per ordre d'inscripció.

Informa i fotos: Sabín

fotos face030-programa-psicosocial-1

10 Gener 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres