Cavalls, torres i reines a Puçol: arriba el VII Torneig d'escacs

Dissabte que ve 18 de gener se celebra a l’Espai Jove la setena edició del torneig d'escacs Memorial Avelino Puchol que s'organitza en esta localitat, a càrrec del Club d’Escacs Jove de Puçol, amb l'objectiu de promoure este esport intel·lectual entre persones de totes les edats. Les inscripcions són gratuïtes i poden realitzar-se en el mateix torneig abans de començar. Però són limitades!

 

La competició se celebra el matí del dissabte 18 de gener entre les 10 i les 14 hores a l’Espai Jove. Consisteix en sis rondes classificatòries seguint el sistema suís a 10 minuts «Finish», és a dir, cada jugador té 10 minuts al llarg de la partida i, una vegada consumit el temps, «tant si porta la partida bé com si no, el jugador perd», explica Enrique Esteve, secretari del club organitzador.

L'aparellament dels equips es realitzarà mitjançant el programari informàtic «Swiss Perfect», que permet realitzar els aparellaments mitjançant un algorisme que aconsegueix que els jugadors no es tornen a enfrontar els uns amb els altres i, a més, canvien els colors de les fitxes blanques i negres. «D'esta manera pot haver-hi un equilibri dins del joc», assegura Esteve, que afig que en cas d'empat, el mateix programa decideix quin és el jugador guanyador sobre la base de sistemes de desempat com el «bucholtz menys pitjor, el bucholtz total o sonenberger».

Per a finalitzar, els tres primers classificats adults i els tres xiquets guanyadors obtindran un trofeu patrocinat per l'Ajuntament, a més d'entregar medalles commemoratives als xicotets. «Esperem una participació de prop de 30 persones», comenta el secretari del Club d’Escacs Jove de Puçol, dels quals, almenys 5 seran membres d'este club.

Les inscripcions són totalment gratuïtes i poden realitzar-se a l’Espai Jove el mateix matí del torneig, entre les 9.00 i les 9.15 hores, fins a finalitzar les 40 places que hi ha disponibles. Entre les inscripcions i l'inici del joc, es prepararan uns llistats que es penjaran a l'interior de la sala perquè els participants sàpien quina és la seua taula i contra qui els ha tocat jugar segons el programari utilitzat.

En definitiva, una proposta per a donar continuïtat a este esport i treballar per a retornar-li l'esplendor que va aconseguir finals del segle XX amb el torneig Memorial Avelino Puchol, que va aconseguir reunir a Puçol grans jugadors de nivell nacional.

Informa: Irene Mollà Cartell: Club d’Escacs Jove de Puçol | Fotos: Sabín

025-club-ajedrez-joven-3

14 Gener 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres