Article de Purp del mes de gener: «La seguretat: Un dret fonamental

Aquest és l'article de Purp de gener, titulat La seguretat: Un dret fonamental. Tal com contempla el Reglament de Mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals poden publicar en la pàgina web municipal un text d'opinió sobre cada ple que es realitze i un article sobre el tema que ells trien cada mes.

Els veïns de Puçol que viuen en les urbanitzacions saben que estan exposats a un nivell de risc elevat i coneixen les alarmants xifres d'assalts a xalets que es produeixen diàriament a les urbanitzacions valencianes.

La seguretat és un dret fonamental de tots els ciutadans que els poders públics han de garantir, però en cap cas el terme pot ser entés com una cosa absoluta, que pot ser aconseguit íntegrament: la seguretat total no existeix. Entre tots hem de sumar esforços perquè les conductes desviades no posen en perill la pacífica convivència al nostre poble.

Afirmar Compromís en el ple del 29 de juliol de 2019, que no correspon a l'Ajuntament prestar seguretat pública en les urbanitzacions, només es pot fer des del sectarisme i el desconeixement. Les Forces i Cossos de Seguretat (que inclou un a la Policia Local) tenen la missió constitucional de protegir els drets fonamentals de tots els ciutadans i garantir la seua seguretat.

La seguretat privada actua on la seguretat pública haguera d'arribar, però no arriba. L'Estat no garanteix, amb els seus propis mitjans, el nivell de seguretat que els ciutadans demanden. Per això les urbanitzacions de Puçol inverteixen més de la meitat dels seus pressupostos a reforçar la seua seguretat mitjançant mesures físiques i de vigilància, que els permeta aconseguir una sensació de seguretat necessària per a viure amb tranquil·litat.

Sabedors de l'alarma social que provoquen els assalts a xalets, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat han posat en marxa mesures de coordinació i col·laboració amb la Seguretat Privada, que permeten una optimització dels recursos i obtindre millors resultats.

Tots han contribuït a perfeccionar els mecanismes de comunicació, establint un model de relació entre les Forces de Seguretat i les entitats de Seguretat Privada, facilitant la integració dels seus serveis i potenciant les seues capacitats en benefici de la seguretat global.

El Partit de les Urbanitzacions (*PURP), formant part del Govern de l'Ajuntament de Puçol i des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana a les Urbanitzacions, pretén donar sentit a això i, en definitiva, oferir als ciutadans les més altes cotes possibles de seguretat, utilitzant per a això tots els recursos disponibles amb un objectiu comú: la seguretat.

Una opinió de Purp (Partit de les Urbanitzacions de Puçol)

24 Gener 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres