Protecció Civil i veïns de Puçol, units contra el temporal

Els dies 20 i 21 de gener, un fort temporal assotava tota la costa mediterrània amb pluges, inundacions i fortes ratxes de vent. La gran sorpresa va arribar la vesprada del dimecres, quan semblava haver arribat la calma: a partir de les 17 hores va començar un fort diluvi que va registrar més de 10 litres d'aigua per metre quadrat en tan sols 10 minuts. I ho va fer acompanyat d'una intensa pedregada que va tenyir de blanc moltes dels carrers de Puçol, i de quilos  de fem a la platja que alguns voluntaris van netejar el diumenge 26 de gener.

La tempesta va provocar el tancament d'alguns accessos de la localitat, com el Camí Llíria, afectat en el tram pertanyent al Puig, el Camí Fons, a Rafelbunyol i Sagunt, i també el Camí La Mar, que també es va haver de tallar, encara que només durant uns minuts. Per part seua, el subterrani sota l'avinguda Mercé Rodoreda, després de la reparació realitzada el dimarts 21, va respondre correctament els dies posteriors sense necessitat de tancar la via.

La tempesta va fer saltar un avís de l'estació meteorològica als serveis de protecció civil municipals, que inclouen entitats com a Protecció Civil, la Policia Local, la Brigada o l'Ajuntament. «Encara que no es veja, quan hi ha una emergència com esta, els serveis municipals estem coordinats tot el temps», assegura Rubén Hernandis, coordinador de Protecció Civil de Puçol.

D'esta manera, s'encarreguen de donar suport a la policia i la Brigada, senyalitzar zones afectades per despreniments, donar informació a través de les xarxes socials… Tot, «en contacte directe amb els serveis d'emergència municipals i amb l'Ajuntament», explica Hernandis, «arribant a realitzar més de 30 hores de treball per persona durant eixos tres dies», afig.

Però a més de senyals de trànsit i fragments de façana arrancats, així com algun arbre caigut, la tempesta va fer que la mar retornara a la costa tones i tones del fem que constantment arriba a l'aigua.

Davant d’esta situació, Protecció Civil va convocar una quedada per a netejar la platja de Puçol el diumenge 26 a les 15.30 hores, a la qual van acudir, a més de la pròpia organització, altres agrupacions com el Club de Busseig Trotafons, la Falla Camí la Mar, Acció Ecologista-AGRÓ i alguns veïns de Puçol. «En total, entre unes 35 persones omplirem tres contenidors de fem», destaca el coordinador.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Protecció Civil

063-temporal-actividades-playa-1

27 Gener 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres