Arriba a Puçol una ‘operación triunfo’ amb pics i plomes

El 9 de febrer se celebrarà en el Poliesportiu Municipal de Puçol la segona prova puntuable del concurs provincial d'ocells cantaires, tot un espectacle per als amants d'estos pardals amb sentit musical i, en definitiva, per a qualsevol persona que decidisca acudir a l'esdeveniment. En total, 450 ocells, de quatre espècies diferents, disputaran per a emportar-se un dels tres trofeus que s'entreguen per cada categoria.

El passerell, el verdum, el verdecillo i la cadernera són les quatre espècies d'ocell que participen, a més dels seus mixtos, això és, l'encreuament entre silvestre i canari.

«En total, s'espera la participació d'entre 400 i 450 ocells, de la mà d'unes 250 persones concursants», explica Joaquín Collado, president de la Societat Ornitològica El Pardillo de Puçol, «que vindran en representació de les 23 societats inscrites en la federació nacional», afig, ja que es tracta de la segona prova puntuable a la província de València.

El concurs, que es desenvoluparà entre les 9.00 i les 13.30 hores del diumenge 9 de febrer, finalitzarà amb el lliurament de trofeus, patrocinats per l'Ajuntament de Puçol. Per a determinar les puntuacions de cada participant, hi haurà cinc jutges, un encarregat de cada categoria, «i miraran el que canta cada ocell amb un full d'anotacions base, i segons quin ocell cante més o menys net concorde a este full d'anotacions, obtindrà més o menys punts», explica Collado.

Els tres primers classificats de cada categoria obtenen un trofeu i una passada per al següent concurs, «per això es diu regularitat provincial de valència, perquè estos participaran en el concurs final d'Alcúdia de Crespíns», conclou el president de la societat, en la seua particular operació pel triomf.

Les inscripcions encara estan obertes i es poden fer a través del telèfon següent: 669 303 071. Sort!

Informa: Irene Mollà |Cartel: Sento Pascual

069-canto-pajaros-1

31 Gener 2020
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres